KNIN/KOSOVO-Tijekom noći s petka na subotu razbijen dvojezični natpis u Općini Biskupija kod Knina

07.09.2013. 16:33:56

Tijekom noći petka na subotu, nepoznata osoba ili više njih razbili su dvojezični natpis nedavno postavljen na objektu Mjesnog odbora Kosovo u Općini Biskupija kod Knina.

Policija je obavila očevid i prema našim saznanjima u tijeku su operativne radnje u svrhu pronalaženje počinitelja.

Inače, razbijena tabla tamošnjeg Mjesnog odbora Kosovo nalazi se na kući tik do frekventne prometnice Drniš-Knin i nema adekvatnu noćnu rasvjetu,

Prema riječima načelnika Ognjena Vukmirovića, na području Općine Biskupija prema posljednjem popisu stanovništva, živi 1.699 stanovnika od čega 231 Hrvat i 1.452 Srba, čime pripadnici srpske nacionalne manjine čine 85,4 posto stanovništva. Od ukupnog broja stanovnika, zaposleno je njih pedesetak.

- Mnogim ljudima je bitno pravo na dvojezičnost i žele da im nazivi ulica pišu na latinici i ćirilici te da takve table imaju na svojim kućama, dok neki kažu da im to nije najvažnije pitanje i da im je bitnije da imaju posao, da mogu živjeti.

- To nije primarno pitanje - istakao je Vukmirović, no zakon ćemo provesti. Statut je usklađen i na općinskoj zgradi dvojezični natpis stoji već šest-sedam godina i nije bilo nikakvih problema zbog toga kao i na mjesnim odborima sve do danas. No što se tiče naziva ulica, tu nas čeka još mnogo posla jer ulice još nisu katastarski uvedene.

- Ulice moramo uskladiti sa Zakonom o katastru zbog osobnih iskaznica stanovnika. Svaka osobna iskaznica mora imati katastarski broj. Riješit ćemo to kroz ovu godinu, a onda ćemo naručiti table sa imenima ulica na latinici i ćirilici i postaviti ih – kazao je Vukmirović dodajući da je jedino otvoreno pitanje natpisa mjesta na državnim i županijskim cestama. To nije u nadležnosti Općine, već nadležnih cestarskih tvrtki koje bi također zakonske odredbe trebale provesti.

napisao-(Željko Huljev)

Izvornu vijest možete pogledati OVDJE

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.