Koalicija desnog centra: Ova je vlast urušila državu ne samo materijalno i gospodarski, nego i ideološki i moralno (Video)

13.09.2013. 20:55:04

Ova je vlast urušila državu ne samo materijalno i gospodarski, nego i ideološki i moralno. Zavladalo je beznađe. Odlučili smo tome stati na put! Naša je koalicija otvorena, još uvijek, i za ostale kojima je na srcu boljitak Hrvatske - izjavio je Karamarko nakon prve koordinacije peteročlane koalicije desnog centra.

Koalicija desnog centra održala je danas u Središnjici HDZ-a prvu koordinaciju u novom, peteročlanom sastavu. Nakon europarlamentarnih i lokalnih izbora, naime, pridružila joj se i Hrvatska seljačka stranka. Teme: priprema za izbore (koji god se prvi raspisali), strategija zajedničkog djelovanja, sinkronizacija javnih istupa, interes drugih stranaka za ulazak u pobjednički domoljubno-socijalni blok...

Izaslanstva su osobno predvodili predsjednici svih partnerskih stranaka: Tomislav Karamarko (HDZ), Branko Hrg (HSS), Ruža Tomašić (HSP-a dr. Ante Starčević), Goran Dodig (Hrvatska demokršćanska stranka) i Milivoj Špika (Blok umirovljenici zajedno). Nakon gotovo dvosatnog sastanka, na zajedničkoj konferenciji obratili su se mnogobrojnim okupljenim novinarima.

TOMISLAV KARAMARKO (HDZ)

- Danas smo postali zajednica stranaka koje imaju isti cilj. Udružili smo se potaknuti teškom situacijom u kojoj se Hrvatska nalazi, prije svega gospodarskom. Sedam kvartala za redom BDP pada, investicija nema, mjesečno nestaje 10 do 15 tisuća radnih mjesta, lani se iz Hrvatske iselilo 15 tisuća mladih, visokoobrazovanih ljudi, a ove godine ta je crna brojka dosegnuta već 1. srpnja... Blago rečeno, perspektiva nije baš sjajna.

Ova je vlast - moramo, na žalost, zajednički konstatirati - destruirala državu ne samo materijalno i gospodarski, nego i ideološki i moralno. Zavladalo je beznađe, sve više ljudi izlaz za životne probleme nalazi u bijegu iz Hrvatske. Odlučili smo tome stati na put! MI smo narodnjačke, demokršćanske stranke, mi živimo i dišemo kao naš narod, znamo što on osjeća. Zajedno, stvorili smo sinergiju koja Hrvatskoj treba vratiti nadu.

Ova se vlast, opet na žalost, uspjela posvaditi sa svima. Uspjela se posvaditi i s EU. Neka se svađa s nama, takozvanim unutarnjim neprijateljima, ali zar je morala stvoriti i vanjske neprijatelje?!

Kao odgovor na uistinu tešku situaciju, okupili smo koaliciju čija svaka članica ima vlastite programe. Uskoro ćemo ih uskladiti i donijeti zajednički gospodarski program. Koordinirat ćemo i javne istupe jer su naša stajališta vrlo, vrlo bliska, da ne kažem identična, a dogovorili smo se i da će se ovakve koordinacije redovito održavati na svim operativnim razinama.

Današnjim smo sastankom dali pečat novoj, pobjedničkoj snazi. Snazi koja je, još uvijek, otvorena i za ostale koji su zainteresirani za boljitak Hrvatske - kazao je Tomislav Karamarko.

BRANKO HRG (HSS)

-Građani traže alternativu aktualnoj nesposobnoj vladi. Traže svjetlo, jer Kukuriku definitivno nudi samo mrak. Upravo kao što je kazao g. Karamarko, razgovarali smo o konkretnim programima, ali i o položaju Hrvata u BiH. Njihova ravnopravnost također je naš zajednički cilj. Nadam se da će naše današnje okupljanje bar malo razbuditi vladu da napokon počne nešto raditi - kazao je Branko Hrg.

RUŽA TOMAŠIĆ (HSP AS)

-Naša koalicija pred sobom važne zadaće: zaustaviti destrukciju Hrvatske, braniti hrvatske interese u EU i braniti interese hrvatskog naroda u BiH. A znamo kako! Radom, znanjem, domoljubljem i poštenjem - istaknula je Ruža Tomašić.

GORAN DODIG (HDS)

-Sve što Kukuriku „proizvodi“ može se svesti na tri kategorije: strah, konfuznost i beznađe. Naša je koalicija utemeljena na čvrstim političkim osnovama: domoljublje i znanje. Imamo dovoljno kvalitetnih stručnjaka, koji će proizvoditi nešto drugo - duhovne vrijednosti i materijalna dobra - riječi su Gorana Dodiga (HDS)

MILIVOJ ŠPIKA (BUZ)

- Još jednom pozivam sve umirovljenike i umirovljeničke udruge da se pridruže BUZ-u kako bismo se izborili za veća prava. Ne padajte na fore koje ovih dana prodaje ministar Mrsić kazao je Milivoj Špika.

M.M.

Izvornu vijest možete pogledati OVDJE

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.