Kod Vukovara probna iskapanja u potrazi za nestalim osobama

23.07.2013. 17:11:50

JOŠ 1702 NESTALIH IZ DOMOVNISKOG RATA Već nekoliko dana na području Vukovarsko – srijemske županije u tijeku su probna iskapanja s ciljem potrage za ostacima hrvatskih branitelja i civila iz Domovinskog rata. Da se probna iskapanja provode na više lokacija u županiji novinarima je potvrdio pomoćnik ministra branitelja Ivan Grujić. Do sada su probna iskapanja obavljena na području Tovarnika ali, kako je rekao Grujić, bez rezultata. Trenutno se radi na još tri lokacije gdje će se ubrzo znati konačni rezultati. Pomoćnik ministra rekao je i da su na području Sotina i Opatovaca ekshumirani posmrtni ostaci četiri osobe za koje je kasnije utvrđeno da se radi o ubijenim ili poginulim osobama iz Drugoga svjetskog rata. Hrvatska danas traga za 1702 nestale osobe iz Domovinskog rata. Na području Hrvatske evidentirano je ukupno 148 masovnih grobnica od kojih je 56 u Vukovarsko-srijemskoj županiji. Na području najistočnije hrvatske županije danas se traga za 464 osoba. bb/VLM Izvornu vijest možete pogledati OVDJE

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.