Koliko su pogriješili? Torcida je u Krnjaku skinula zastavu koja tamo nije smjela biti

26.05.2013. 09:55:39

Incident u Krnjaku kraj Karlovca, prije nekoliko dana, a uoči finalne nogometne utakmice Kupa Hrvatske između Hajduka i Lokomotive na Maksimiru, pokazao je nekoliko skandaloznih propusta mogućih samo u državi koja je u osnovni skandalozna ili barem na svom čelu godinama ima jednako tako skandalozne političare. Naravno, govorimo o 'provali' pripadnika navijače skupine Torcida u zgradu Općine ne bi li skinuli zastavu koja ih je, kako neki tvrde, isprovocirala. Dakako da nije na Torcidi da skida ili postavlja zastave na službena mjesta na koja ih postavljaju oni koji su za to nadležni i plaćeni, međutim, koliko je Torcida zapravo pogriješila? Pogriješila je utoliko što se služila nasilnim metodama i što je uzela zakon u svoje ruke, umjesto da su čitav slučaj prijavili policiji. Umjesto toga su Torcidaši sami, kao 'izgrednici' završili na policiji. Naravno, nije problem u činjenici da je zastava skinuta, budući kako je morala biti skinuta, problem je u načinu na koji je skinuta, ali najviše u činjenici da ta zastava na zgradi Općine u Krnjaku nije ni smjela biti postavljena. Zašto? Kako smo pisali radi se o DRŽAVNOJ zastavi Republike Srbije, a ne o zastavi srpske nacionalne manjine u Hrvatskoj, kada bi se radilo o manjinskoj zastavi ona nikoga ne bi smetala, no, kako je riječ o državnom stijegu neke druge države ona nije imalo što raditi na općinskoj zgradi, ako je tome tako, a tako je, postavlja se pitanje tko ju je postavio i zašto je prije nije skinuo? Zašto nisu reagirali organi vlasti promptno kako su reagirali na 'divljaštvo' Torcide? Da su nadležne institucije reagirale na vrijeme incidenta u Krnjaku ne bi bilo, a ni u Saboru vrli saborski dužnosnici, predvođeni Josipom Lekom, predsjednikom Sabora, ne se proslavili čitavim nizom nebuloza, kako to već ide od naših političara. Inače, stanovnici Krnjaka nisu srpski civili, kako neki pišu, a drugi tvrde, radi se o hrvatskim građanima srpske nacionalne manjine koji su dužni poštivati zakone ove zemlje i biti lojalni državi u kojoj žive, kao i uostalom i svi ostali hrvatski građani, bez obzira na nacionalnu i vjersku pripadnost. Hrvatska nije srpska pokrajina pod nadzorom četničkog vojvode, dakle, fašističkog vojvode, Tomislava Nikolića. Foto: Facebook Izvornu vijest možete pogledati OVDJE

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.