Kolinda Grabar-Kitarović poklonila se žrtvama Križančeva sela i Ahmića

18.01.2018. 14:21:02

Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar Kitarović posjetila je danas Križančevo selo i Ahmiće iako to protokolom nije bilo najavljeno Predsjednica Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović posjetila je Križančevo Selo i Ahmiće, mjesta stradanja Hrvata i Bošnjaka Podsjetimo Križančevo Selo nadomak Viteza je najveće stratište Hrvata u BiH. Naime, samo u jednom danu, 22. prosinca 1993. ubijena su 74 pripadnika HVO-a i hrvatska civila. U Ahmićima je 16. travnja 1993. godine ubijeno 116 Bošnjaka. “U Ahmićima i Križančevom selu iskazala sam pijetet žrtvama rata u Srednjoj Bosni. Moramo učiniti sve da nijedna majka više nikada ne oplakuje dijete ili supruga izgubljenog u ratu na ovim prostorima. To je trajna zadaća nas i svih budućih generacija”, poruka je Predsjednice.  

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.