'Kolindina pobjeda je upitna'! Rušit će je na Ustavnom sudu?

14.01.2015. 15:46:26

Josipovićev stožer još ne zna hoće li podnijeti zahtjev DIP-u i Ustavnom sudu za preispitivanje pobjede Grabar Kitarović. Članica izbornog stožera Ive Josipovića zadužena za pravna pitanja Sandra Petrović Jakovina kazala je za Tportal kako se Ustavni sud treba pozabaviti pobjedom HDZ-ove kandidatkinje Kolinde Grabar-Kitarović, jer, kako je istaknula, ona je upitna. Josipovićev stožer još ne zna hoće li podnijeti zahtjev DIP-u i Ustavnom sudu za preispitivanje pobjede Grabar Kitarović, ali kako je istaknula Petrović Jakovina "to bi trebali učiniti zbog nesuklađenosti Zakona o izboru predsjednika i Ustava RH". Ako to ne učini sam Josipović, to može učiniti i stranka, SDP ili HNS ili već neka druga koja je dala podršku Ivi Josipoviću u kandidaturi za predsjednika RH. "Ovo će biti najvažnija odluka u povijesti demokracije. Promijenit će same temelje demokracije u Hrvatskoj", kaže Sandra Petrović Jakovina. Podsjetimo, rezultat izbora još uvijek nije službeno proglašen. Na biračkom mjestu u Karlovcu izbori se moraju ponoviti. Problem je nastao jer u DIP u svom konačnom izračunu u drugom krugu nije ubrojio nevažeće listiće, njih 60 tisuća.  
  • Autor: I.Galešić
  • Photo: PDN
Izvorni članak možete pogledati OVDJE  

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.