Komadina: Stvorena LNG koalicija SDP-a, Mosta i Živog zida

01.03.2018. 08:25:06

Na sastanku župana Zlatka Komadine sa saborskim zastupnicima s područja Primorsko-goranske županije na kojem su sudjelovali zastupnici SDP-a, Mosta nezavisnih lista i Živog zida svi su se složili sa stajalištem Županijske skupštine da je projekt plutajućega LNG terminala kod Omišlja na Krku neprihvatljiv. Komadina je, među ostalim, istaknuo kako zahtijevaju da lokalna zajednica ima ekonomsku korist zbog izgubljenih prihoda od turizma jer je, kako je ocijenio, sigurno da bi takav objekt zbog svoje veličine donio trajnu štetu turizmu. Na sastanku je bila i načelnica Omišlja Mirela Ahmetović. Ako ministar Ćorić smatra da je potpuno nebitno mišljenje građana Primorsko-goranska županije, onda je zrelo vrijeme da se razmisli i o njegovoj ostavci, a ne samo o ostavci onih kojih zajedno s njim guraju ovakav štetan projekt, rekla je Ahmetović. Istaknula je da općina Omišalj dosad nije dobila odgovor ni od jedne institucije kojoj su poslali dopis, a pisali su i premijeru Andreju Plenkoviću. Nije odgovoreno ni na zahtjev za dostavu studije o isplativosti projekta te sumnjam da takva studija uopće postoji, dodala je Ahmetović.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.