Komemoracija u Srebrenici: Pokop 175 žrtava genocida

11.07.2014. 09:17:14

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik je uoči obilježavanja 19. obljetnice genocida nad Bošnjacima u Srebrenici ponovo zanijekao takvu kvalifikaciju zločina

U Srebrenici će se održati središnja komemoracija u povodu 19. godišnjice genocida što su ga u srpnju 1995. počinile snage bosanskih Srba pod zapovjedništvom Ratka Mladića. Tada je ubijeno više od osam tisuća Bošnjaka.  Na groblju kompleksa memorijalnog centra u Potočarima bit će pokopani posmrtni ostaci 175 žrtava pronađenih u masovnim grobnicama i identificiranih, javlja HRT. Od 2003. godine kada je otvoren memorijalni kompleks u Srebrenici ondje je do sada pokopano 6.066 žrtava.

Dodik zanijekao genocid u Srebrenici

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik je uoči obilježavanja 19. obljetnice genocida nad Bošnjacima u Srebrenici ponovo zanijekao takvu kvalifikaciju ovog zločina unatoč činjenici da je ona potvrđena presudama Međunarodnog suda pravde (ICJ) i Međunarodnog kaznenog suda za bivšu Jugoslaviju (ICTY). - Nemoguće je prihvatiti kvalifikaciju genocida samo zato što to misle (predsjedatelj Predsjedništva BiH) Bakir Izetbegović ili neki od stranaca koji su požurili da daju tu vrstu kvalifikacije - izjavio je Dodik. Izvorni članak možete pogledati OVDJE

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.