Komšić u ‘svoj ured’ u Predsjedništvu BiH vratio portret Tita, izbacio zastavu Hrvatskog naroda u BiH

06.12.2018. 20:33:24

Hrvatski član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić u “svoj” je ured u zgradi državnog vrha u Sarajevu vratio portret diktatora Josipa Broza Tita kojega je tamo držao i tijekom ranija dva mandata, a iz tog je prostora uklonjen u razdoblju kada ga je koristio Dragan Čović. Na fotografiji sa susreta Komšića i francuskog veleposlanika vidljiva je i zastava Europske unije, no u uredu hrvatskog člana Predsjedništva BiH više nema one sa stiliziranim hrvatskim grbom, koja je bila dio službenog znakovlja Herceg-Bosne, a sada se naziva zastavom hrvatskog naroda u BiH. Nju je u ured hrvatskog člana Predsjedništva BiH unio Čović. Igrokazi sa znakovljem u Predsjedništvu BiH, koje je odmah po ulasku u nju započeo aktualni predsjedatelj državnog vrha Milorad Dodik, tako su nastavljeni. Pred Dodikovim uredom na protokolarnim fotografijama i dalje se može vidjeti zastava Republike Srpske na čijem isticanju on uporno inzistira. Zbog činjenice da je tamo nije bilo u srijedu u svečanom salonu, Dodik je demonstrativno napustio sastanak sa skupinom od dvadesetak diplomata iz država-članica Upravnog odbora Vijeća za provedbu mira u BiH.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.