Koordinacija udruga proisteklih iz Domovinskog rata Grada Vukovara: Svjetlo za istinu - Veljko Marić

17.04.2014. 18:10:26

000133

AKCIJA: Svjetlo za istinu.

Podsjetimo hrvatsku javnost na otetoga Veljka Marića.

Sjetimo se hrvatskih zatočenika.

Pozivamo sve branitelje, stradalnike i domoljube te  ljude sklone pravdi i istini, da u dane Velikog petka i Velike subote pred mjesnim križevima ili  na mjesnim trgovima zapale lampione kao podsjećanje na nepravdu koja se čini Veljku Mariću i ostalima.

Pozovite predstavnike medija, neka pitaju nadležne:

-Koliko su puta predstavnici državnih vlasti posjetili otetog Marića?

-Kakva pravna pomoć je ukazana otetom građaninu Mariću?

-Što je učinio ministar Matić, Vlada RH i nadležne institucije da prekinu ovaj sramotni čin otmice?

Imajte na umu, sudbinu Marića može doživjeti svaki građanin Hrvatske koji se nađe na teritoriju Srbije a ime mu se nalazi u registru branitelja.

Veljko Marić je 18. Travnja 2010. na Bugarsko- Srbijanskoj granici, na povratku prema Hrvatskoj bio zaustavljen s kamionom kojeg je vozio i to radi "rutinskog" carinskog pregleda, a zatim je taj pregled kamiona završio  otmicom Veljka Marića od strane srbijanske policije!

Osuđen je na dvanaest dugih godina zatvora, radi navodnog ubojstva Petra Slijepčevića u Domovinskom obrambenom ratu u vremenu kada je Veljko Marić bio više od dvadeset kilometara udaljen od mjesta pogibije tog hrvatskog državljanina pripadnika srpske nacionalne manjine u Hrvatskoj, koja je tada bila masovno uključena u velikosrpsku agresiju na Hrvatsku i Hrvatski narod!

 Znači, država Srbija je uhitila stranog državljanina koji je navodno počinio "zločin" nad  državljaninom RH i to ne u Srbiji, nego u svojoj državi Hrvatskoj, pa  je Srbija izvršila pravnu i fizičku agresiju na Republiku Hrvatsku čija je tadašnja Hrvatska vlast tijesno surađivala u pravnoj  agresiji na Hrvatsku državu, te tako pogazila hrvatski Ustav i izložila hrvatske branitelje pravnom nasilju bez zaštite naših institucija.

Treba još istaknuti i naglasiti, da Veljko Marić, Hrvatski državljanin i Hrvatski dragovoljac i branitelj nije bio u trenutku uhićenja na nikakvim međunarodnim tjeralicama, te da je do tada više puta kao autoprijevoznik kroz Srbiju bez problema prolazio kako bi obavljao svoj posao i time prehranjivao svoju skromnu obitelj!

U tijeku ovog perverznog i nezakonitog suđenja, namjerno su učinjeni mnogi pravni propusti na uštrb okrivljenika, a sve u svrhu kako se ne bi "ugrozili" dobrosusjedski odnosi dviju država, jer bi to ugrozilo pred pristupane pregovore za ulazak Hrvatske u EU, što dodatno potvrđuje sramnu  ulogu tadašnje političke elite, koju danas nastavlja nova nelegitimna i uzurpatorska vlast.                           

                                                                                                          Predsjednik KUPDRGV

                                                                                                                  Franjo Šoljić                                         

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.