Koordinacija udruga proisteklih iz Domovinskog rata HZ-HB uputila otvoreno pismo Davoru Bernardiću

08.05.2017. 17:58:07

Koordinacija udruga proisteklih iz Domovinskog rata HZ-HB uputila je otvoreno pismo predsjedniku SDP-a Hrvatske Davoru Bernardiću u povodu njegove izjave kako sporazum predsjednika Vlade RH Andreja Plenkovića i saborskog zastupnika iz 11. Izborne jedinice Željka Glasnovića, Hrvatsku može stajati milijarde. “Veoma smo iznenađeni Vašom izjavom kako potpis Plenkovića na dokumentu s Glasnovićem Hrvatsku državu može stajati milijarde. Uvidom u tekst sporazuma nigdje nismo primijetili nekakva nova novčana izdvajanja za Hrvate u dijaspori i BiH, stoga Vas molimo da nam javno protumačite svaku točku dokumenta”, navodi se u pismu. Iz Koordinacije ističu kako je potpisani dokument normalan slijed političkih dogovora koji proizlaze iz Ustava RH i Međudržavnog sporazuma između Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine te kako im nije jasno zašto Bernardić nastoji ponovno “branitelje HVO-a izložiti javnosti u dnevno-političke svrhe kao parazite i uzrok svih hrvatskih državnih problema”. “Ono što mi uočavamo jeste kako Vi osobno nemate još uvijek izgrađen karakter državnika i ne vidite razliku između nacionalnih i stranačkih interesa. Svi Vaši prethodnici (Ivica Račan i Zoran Milanović) vrlo često su korigirali svoja stajališta kada su u pitanju interesi hrvatskog naroda u BiH ali i drugim postjugoslovenskim republikama”, navodi se u pismu. Iz Koordinacije pozivaju Bernardića da kao Hrvat i prijatelj dođe u službeni posjet BiH te da sve prijepore riješe u duhu i interesu svih hrvatskih državljana u Hrvatskoj i izvan nje. Otvoreno pismo potpisuje, u ime koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata HZ-HB, Prim.Prof.dr.sc. Miljenko Lugonja.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.