KOPRIVNICA: Škola zatvorena i prije početka školske godine

05.09.2020. 14:42:00

Sutra neće početi nastava u osnovnoj školi Antuna Nemčića Gostovinskog u Koprivnici jer je zaraženo petoro djelatnika škole, javio je podravski.hr.

Šefica koprivničkog Stožera civilne zaštite Ksenija Ostriž potvrdila je kako zbog pojave koronavirusa u Osnovnoj školi Antun Nemčić Gostovinski u Koprivnici ta ustanova neće od ponedjeljka otvoriti svoja vrata.

“Dva tjedna nastava će se provoditi online. Cijelo tehničko osoblje je u samoizolaciji”, kazala je Ostriž.

Uz čistačicu, zaraženo je još četvoro tehničkog osoblja, a ravnateljica škole Gordana Gazdić Buhanec navela je kako je jedna učiteljica iz škole u samoizolaciji jer je njoj bliska osoba zaražena koronavirusom.

“O svemu vode brigu epidemiolozi i ja ne mogu govoriti jesu li ti slučajevi povezani i imaju li isti izvor”, rekla je i dodala kako je za danas u 16 sati zakazan sastanak s epidemiolozima i članovima Stožera kako bi se vidjelo što dalje.

U Koprivničko-križevačkoj županiji jedanaest je novih slučajeva zaraze, što je najveći dnevni skok od početka epidemije.

Glavna županijska epidemiologinja Draženka Vadla otkrila je kako je šest kontakata ranije zaraženih osoba, a pet je novih slučajeva.

“Dio zaraženih razvio je smetnje jer se nisu pridržavali epidemioloških mjera. Zato molim sve građane da se ponašaju odgovorno i misle jedini na druge. Ako smo se već zarazili, onda treba paziti da virus ne prenesemo na svoje bližnje”, upozorila je Vadla.

Izvor: Nacional.hr

Izvorni autor: V.H/Foto: Duško Marušić/PIKSELL

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.