Koprivnički branitelji sa svijećama i molitvom dočekali Novu godinu!

02.01.2014. 00:46:22

Predstavnici koprivničke Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91.(UHBDR91.) već po tradiciji dočekali su u Koprivnici u miru i tišini, te molitvom prijelaz sa stare na Novu godinu podno Spomen križa "Bili su prvi kad je trebalo", kojeg su svojedobno sami podigli. Tom prigodom zapalili su 21 svijeću, koliko u Hrvatskoj ima županija, te se na taj način i u "najluđoj noći" prisjetili svih poginulih, nestalih i umrlih hrvatskih branitelja, koji su dali svoju krv i svoje živote iz cijele Hrvatske. Inicijator ovog skupa, kakvog inače nema nigdje u svijetu, Mladen Pavković, predsjednik UHBDR91., uz ostalo je istaknuo da se one koji su bili prvi kad je trebalo moramo uvijek sjećati, odati im zahvalnost, pa i u vrijeme kad se obilježavaju ovakvi blagdani. Koprivnički branitelji, od kojih su iz ove županije, čak njih oko 15o položili svoje živote na Oltar Domovine, poglavito su se prisjetili novogodišnjih ratnih Novih godina, kad su oni koji su branili i stvarali državu na zimi, slabo ili nikako opremljeni, od odjeće do naoružanja bili na braniku Domovine, i kad su im govorili "vaša će imena biti upisana zlatnim slovima". Prisjetili su se i oko tri tisuće hrvatskih branitelja koji su nakon rata izvršili suicid, ali i oko trideset tisuća onih koji su od 1996. do danas umrli. Ljudi koji su dva puta odlazili u smrt, jednom kad su dragovoljno otišli u rat, a drugi puta danas kad je većina ostala gotovo bez ičega, stigli su do dna dna. Neprestano ih se marginalizira i prešućuje, a obitelji tih poginulih hrvatskih ratnika gotovo se nitko i ne sjeti u noći kad se otvaraju šampanjci i proslavlja ono čega ne bi bilo da nije bilo tih koji su poginuli za slobodnu, samostalnu i neovisnu hrvatsku državu-rekao je Pavković, koji je ranijih godina slična obilježavanja uspješno organizirao i u Vukovaru, sve pod motom-da se ne zaboravi!

 

Za UHBDR91.:

Damir Đurašin dopredsjednik,v.r.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.