Kraj Knina obnovljen spomenik u obliku partizanske kape; Roko Antić: ‘Ovo pokazuje stanje u našoj državi’

22.10.2018. 09:15:28

Uz državnu cestu Knin – Kistanje, kod naselja Oćestovo (pet kilometara od Knina) obnovljen je spomenik palim borcima NOB-a, u obliku troroge partizanske kape. Radi se o spomeniku koji je postavljen godinama prije Domovinskog rata, nije srušen ni za vrijeme rata, no prije desetak godina srušili su ga urušeni temelji. “Uz državnu cestu D-59 Oćestovo-Knin ‘vaskrnuo’ je spomenik ‘lijepoj kapi partizanki’! Upravo sam sada primio ovu fotografiju. Kad je postavljen, ne znam. Neka nam dugo živi Vijeće za suočavanje s prošlošću i simbioza vladajućeg mainstreama i otadžbine”, objavio je Roko Antić uz fotografiju na svom Facebooku. “Umjesto da u Hrvatskoj njegujemo vrijednosti Domovinskog rata kao jedinog temelja naše suvremene države, mi imamo slučajeve da se sve više govori o Titu, ili povijesnim krivotvorinama o prvom partizanskom postrojavanju u Brezovici, a za što nema dokaza, govori se o četničkom ustanku u Srbu, Ivi Loli Ribaru… umjesto o Franji Tuđmanu i junacima Domovinskog rata”, rekao je za Narod.hr Roko Antić, zamjenik načelnika Kistanja koji je napustio HDZ zbog Istanbulske konvencije na pitanje da komentira ovaj slučaj. “Ponovno dizanje ovog spomenika pokazuje stanje u našoj hrvatskoj državi”, smatra Antić. “Pokrovitelji toga postavljanja nikad neće prihvatiti hrvatsku državu. Danas kad se spominje Hrvatska oni to povezuju s fašizmom i ustaštvom, praktički se ne smije ni spominjati Domovinski rat jer je sve kontaminirano od jugoslavenštine i velikosrpstva. Koliko je takvih infiltrirano u hrvatske institucije? Boljitak je moguć jedino ako se Hrvatska svega toga oslobodi”, poručuje Antić. “Takvi šalju novce i izaslanike, mislim na vladajuću većinu i Plenkovića, ali neće tamo osobno nazočiti, npr. u Srbu. To je to licemjerje, dvostruki odnos”, kaže Antić i pojašnjava kako kad postave spomenik ratnom ministru Gojku Šušku, onda ih nema. “Kad se sve to zbroji i nakon ratifikacije Istanbulske konvencije sramio sam se tog HDZ-a i zato sam iz njega izašao. Sretan sam da u tome nisam sudjelovao i da sam s time raskrstio”, zaključio je Antić.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.