Kratak predah od ljetnih vrućina, a onda opet pakao: Evo kad nam se vraća nepodnošljiva žega

28.06.2019. 15:24:48

Protekli vrući dani posljedica su toplinskog vala, a na moru vrijeme pogoršava i takozvani fenski efekt bure, tj. pojava kada bura zrak dodatno zagrije, umjesto da ga rashladi. Međutim, petak će u kopnenim predjelima biti ugodniji, dok će na jugu ostati gotovo jednako vruće kao i tijekom četvrtka. Rano ujutro u kopnenim predjelima može biti pljuskova, ali će do podne biti pretežno sunčano. Na kopnu će jutro proći uz umjeren, na udare ponegdje i jak sjeverni vjetar, dok će na Jadranu zapuhati bura koja će biti umjerena i jaka, a podno Velebita i s olujnim udarima. U Dalmaciji će biti sunčano, vedro i vruće. Temperatura će se popeti do 36 stupnjeva, puhat će uglavnom umjerena bura, koja će krajem dana ojačati. U četvrtak je temperatura mora iznosila od 23 do čak 28 stupnjeva, koliko je izmjereno u Puli. Kupanje se preporuča, ali dobro razmislite o sunčanju ili barem kada ćete ići van na sunce. Najpametnije bi bilo držati se hlada jer će UV indeks biti vrlo visok. Idućih će dana u kopnenoj Hrvatskoj ostati sunčano, ali će tijekom vikenda ipak biti malo manje vruće. Temperatura će izositi oko 30 stupnjeva, a nova doza vrućine nas očekuje u novom tjednu, kada će i vjetar oslabjeti. Na moru će vrijeme biti vrlo slično. Još u subotu će puhati pojačana bura, a zatim će zapuhati sjeverozapadnjak. U novom tjednu i ondje neće biti značajnijeg vjetra pa ćemo za vikend kratko predahnuti od žege koja će nam se vrlo brzo vratiti, piše dnevnik.hr

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.