Kreće prikupljanje potpisa za referendum protiv Istanbulske

10.04.2018. 19:41:50

Inicijativa Istina o Istanbulskoj objavila je danas kako kreće u prikupljanje potpisa za referendum protiv Istanbulske konvencije. Potpise će prikupljati od 13. do 27. svibnja, a pitanje će glasiti: "Jeste li za to da Republika Hrvatska otkaže Konvenciju Vijeća Europe o sprečavanju i borbi protiv nasilja nad ženama i nasilja u obitelji (Istanbulsku konvenciju)?".
Iako je referendumsko izjašnjavanje o međunarodnim instrumentima potencijalno neustavno, iz Inicijative objašnjavaju kako je to u skladu s člankom 80. same konvencije prema kojem svaka država koja je ratificirala Konvenciju, istu može i otkazati u bilo kojem trenutku, piše libela.org. - Pa neka na referendumu hrvatski narod pokaže želi li Hrvatsku kao suverenu zemlju koja je sama u stanju donositi zakone i provoditi ih, koja će isticati vrijednost braka i obitelji i poticati rađanje i zdrav razvoj djece i mladih, ili ćemo relativizirati te vrijednosti i ići u smjeru genderizma i transrodnosti, zbunjivati djecu i mlade, uvesti roditelja 1 i 2 umjesto mame i tate, te biti nečija igračka i ideološka kolonija zbog parcijalnih interesa određenih moćnika. - objašnjavaju iz Inicijative. Sad nas najprije čeka početak rasprave o Konvenciji u Saboru, zatim prosvjed protiv Istanbulske konvencije u četvrtak u Splitu, kojem su podršku odlučili dati taksisti i autoprijevoznik Clissa.  

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.