Krenula biciklistička karavana Mostar-Vukovar

28.04.2016. 19:07:52

Karavanu su zajednički organizirali Udruga za promociju biciklizma "Hercegovina Bike" i Biciklistički klub Mostar. Iz Mostara je u četvrtak prema Vukovaru krenula biciklistička karavana "Mostar - Vukovar 2016", u znak prijateljstva i povezanosti ova dva grada, a u kojoj sudjeluje 20-tak biciklista iz Hrvatske i BiH. Na put dug više od 400 kilometara krenulo je 20-tak biciklista iz Mostara, Rame, Metkovića, Trogira, Pule i Vukovara, a putem će im se tijekom pet dana pridružiti biciklisti iz središnje Bosne, Žepča i Županje. Sudionici karavane, koja se održava pod pokroviteljstvom Hrvatskog narodnog sabora BiH, položili su vijence te zapalili svijeće kod spomen obilježja poginulim hrvatskim braniteljima u središtu Mostara. Predsjednik Udruge za promociju biciklizma ”Hercegovina Bike” Toni Zorić kazao je kako se biciklističkom karavanom žele unaprijediti prijateljski odnosi između BiH i Hrvatske, kao i gradova Mostara i  Vukovara, te se želi odati počast svim stradalima u BiH i Hrvatskoj, posebice u Vukovaru. Bicisklist Robert Rapan, koji je iz Vukovara stigao u Mostar kako bi sudjelovao u ovogodišnjoj karavani, izrazio je zadovoljstvo što je manifestacija postala tradicionalna te što aktivno sudjeluje u njoj. - Iznimna mi je čast što sudjelujem u ovoj karavani koja je istinski primjer iskrenog prijateljstva između Mostara i Vukovara - rekao je Rapan koji je izrazio uvjerenje kako će se ova manifestacija organizirati još mnogo godina. Ovu karavanu zajednički su organizirali Udruga za promociju biciklizma "Hercegovina Bike" i Biciklistički klub Mostar.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.