Kriminalistička policija istražuje Index, desetine suradnika portala pozvano u MUP!

16.01.2014. 11:07:22

U tijeku je kriminalistička obrada portala Index.hr, kažu izvori Jutarnjeg, a isto je na svom Facebooku potvrdio autor Indexa Matija Babić.

Kako Jutarnji doznaje, nekoliko desetaka suradnika i nekadašnjih zaposlenika pozvano je na policiju kako bi dali iskaz o navodnim nezakonitnim radnjama na portalu koji je ovih dana u središtu pozornosti zbog otkrivanja "afere Šegon". Policija istražuje moguće izvlačenje novčanih sredstava kroz ugovore s dobavljačima, izbjegavanje plaćanja doprinosa i sumnjivo prebacivanje vlasništva samog portala, navodi dalje Jutarnji. Boljševički udar na Index Svakome normalnom je jasno kako je ova tzv. kontrola poslovanja uslijedila nakon što je Index "rasturio" i demontirao SDP-ovu lopovsku bandu, no ipak nitko normalan nije mogao vjerovati kako će, kao suluda reakcija, uslijediti ova porezna odmazda, nezabilježena u slobodnoj i samostalnoj Hrvatskoj. Naivno smo vjerovali kako smo takvu praksu ostavili iza sebe 1991. godine. No, očigledno je u današnjoj Hrvatskoj i poslije Tita - Tito! Stotinu puta do sada naš portal je pisao i upozoravao na Titoističko - boljševički mentalitet (nenarodnog) režima Zorana Milanovića, pa čak i onda kad su nas debilni ljevičari optuživali za desničarenje i slične budalaštine. Nadamo se kako je sada i najnevjernijim Tomama jasno o kakvom se režimu i mentalitetu vladara radi! Na koncu, biti će interesantno pratiti i hoće li reagirati falanga koja se eufemistički naziva Hrvatsko novinarsko društvo, dakle društvance neobrazovanih srednjoškolaca na čijem čelu se nalazi, kako su pojedini mediji znali pisati, ponekad trijezni Zdenko Duka. "Preko Severine pokušavaju uzeti domenu. Preko Jutarnjeg vode medijsku kampanju protiv nas. Policija poziva novinare na razgovor, kako bi nas uplašili. Preko porezne pokušavaju onemogućiti poslovanje.... Odlično, to je znak da je zločinačku organizaciju SDP uhvatila panika. Opravdano, jer kad završimo, Remetinec za tu bandu neće biti dovoljan.", napisao je Babić na svom facebook profilu. "Linić organizira, Šegon izvlači novac, Pavić zataškava i za to bude nagrađen. Prođe li ova predstečajna nagodba u kojoj se novac iz proračuna donira medijskom mafijašu u zamjenu za promoviranje mafijaša na vlasti, pozvat ćemo "narod na ulice", odnosno organizirati prosvjede", napisao je Babić u osvrtu na tzv. predstečajnu nagodbu Pavićevog EPH koncerna, koji je dužan nevjerojatnih 600 milijuna kuna dospjelih obveza, a šuška se kako je stvarni dug čak 1,6 milijardi kuna. Izvornu vijest možete pogledati OVDJE  

ACO STANKOVIĆ: Uz propast portala Index ZAŠTO MRZIM MATIJU BABIĆA?

imgSizerCrop.aspx

Uz propast portala Index.hr ZAŠTO MRZIM MATIJU BABIĆA Da budem iskren uopće ga ne mrzim, potpuno suprotno, naslov sam stavio samo zbog čitanosti. Dakle, zašto ga volim? Zato jer sam po pisanju portala Dnevno kratkonogi derpe i kao takav imam legitimitet voljeti drugog muškaraca. To smo apsolvirali, ajmo dalje. Volim ga jer je iz ničega napravio nešto. Kada mu je umro stari, sa 400 maraka otpremnine kupio je dva kompjutera i tako je nastao Index. To cijenim. Volim ga zato jer iza njega ne stoji nitko. Sam svoj majstor, sam svoja budala, ili heroj, zavisi kako gledaš na stvari.

Volim ga i zato jer je nebrojeno puta afirmirao emisiju koju radim, branio nas od kojekakve bagre, unutarnjeg i vanjskog neprijatelja. Matija Babić, hrabro čeljade. Neću navoditi situacije koje to ilustriraju, ko ima oči vidi, ko ne vidi, njemu je hrabar Šimunić. Uglavnom kod Matije Babića nalazim osobine koje počesto sam nemam i zato mi je valjda taj momak drag. Propada mu portal, kažu. Portal koji je više od deset godina na strani slabijih, ugroženih, na strani manjina, sisa i guzica, portal koji i ovih dana otkriva afere, pokušava ovu smiješnu zajednicu u kojoj živimo učiniti mjestom poželjnijim za život. Ako i propadne, neka. Hrvatska i ne zaslužuje Index. Mjera naše stvarnosti su domovina, bog i obitelj. A Matija Babić će se snaći, ne treba u to sumnjati, premda... ne bih ga prerano otpisao. Evo baš ovih dana poručuju mu da se gubi se iz Hrvatske, a on odgovara .“Ne pada mi na pamet! Još vam planiram zagorčavati život u Hrvatskoj." "Znam da mislite da je to nemoguće. Vas je par milijuna, a ja sam samo jedan. Ali ja sam Matija Babić.“ Ha, ha, ha, reći će budala, a autor kolumne prisjetit će se Tarantina i mitske borbe glavnog junaka i 80 jakuza u Kill Billu. To je to, sve je moguće, udri muški! A za nevjerne Tome koji iz debele hladnovine vlastitih životnih kompromisa ismijavaju sanjara Babića, jedna poruka starog dobrog Sigmunda Freuda: „Stvarnost je utočište bijednika koji ne znaju živjeti u snovima“. /Aco Stanković/
Izvornu vijest možete pogledati OVDJE

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.