KRŠTENJE ANTONIA JAKUPČEVIĆA 20. VELJAČE

20.02.2022. 09:10:46

Na današnji dan 1992. godine kršten je Antonio Jakupčević.

Ne bi ovaj događaj privlačio nikakvu pažnju da mali Antonio nije imao čak 36 kumova, cijeli jedan vod u sastavu 105. bjelovarske brigade. Ivan Jakupčević, hrvatski branitelj, bio je početkom 1992. držao stražu na pakračkom bojištu kada mu je u večernjim satima bilo javljeno da mu se rodio treći sin. Njegov zapovjednik odmah ga je oslobodio dužnosti i pustio kući.

Nakon dva dana odsustva, Ivan se vratio u postrojbu, ali se požalio da za tako kratko vrijeme nije pronašao ni krsnog kuma novorođenom sinu. Zapovjednik njegovog voda, Vlado Jasek konzultirao se sa suborcima i Ivanu ponudio da mu cijeli vod, njih 36 budu kumovi, što je Ivan Jakupčević prihvatio.

Svećenik koji je krstio Antonia, Josip Pavetić, prisjeća se tog neobičnog krštenja: "To su bile ratne godine i mislio sam, a i danas se tako osjećam da smo napravili pravu stvar!"

Izvor: Portal dnevnih novosti

Izvorni autor: Dražen Šemovčan Šeki/Foto: fah

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.