KRSTIČEVIĆ ODGOVORIO VUČIĆU: ‘Svakome će se dogoditi Oluja tko se usudi napraviti nešto loše protiv Hrvatske’

29.05.2019. 10:40:09

28. GODIŠNJICA HV-A

Ministar obrane Krstičević kaže kako zbog života u nestabilnom okruženju moramo modernizirati Hrvatsku vojsku

Nakon što je danas ministar obrane Damir Krstičević u emisiji Hrvatskog radija “A sada Vlada” čestitao svim pripadnicama i pripadnicima HV-a 28. godišnjicu Hrvatske vojske te podsjetio da se danas obilježava i 10. godišnjica članstva Hrvatske u NATO-u, komentirao je jučerašnju eskalaciju sukoba na Kosovu. Rekao je da je jasno da živimo u nestabilnom okruženju i da zbog toga trebamo modernizirati Hrvatsku vojsku, piše HRT. “Vidim da neki spominju ‘Oluju’. Svakome će se dogoditi ‘Oluja’ tko se usudi napraviti nešto loše protiv Hrvatske. Prema tome, snažni smo, jaki i spremni odgovoriti na sve izazove”, naglasio je te napomenuo da je fokus ove Vlade bio u dizanju “obrambenog proračuna” jer je u proteklih sedam godina bio u padu. Naime, Aleksandar Vučić je jučer, tijekom svog obraćanja vezano za eskalaciju napetosti na Kosovo, rekao kako Srbija “neće dopustiti novu Oluju”. “Borit ćemo se da sačuvamo mir i stabilnost, ali bit ćemo spremni da u najkraćem mogućem roku zaštitimo naš narod. Ako dođe do daljnjih napada na srpski narod Srbija će pobijediti”, poručio je Vučić.

Vlada učinila sve za vojsku

“Vratili smo ljudima materijalna prava koja su im bila oduzeta. Dali smo im određene naknade – dodatak na stražu, dežurstvo..”, rekao je Krstičević te dodao da današnja vojna vježba u Slunju zaokružuje obilježavanje 28. godišnjice Hrvatske vojske. Formirana je multinacionalna bojna od 12 država, Hrvat će biti zapovjednik i bit će to veliki događaj, tvrdi Krstičević. Krstičević je upozorio da je Hrvatska vojska stvorena u Domovinskom ratu i da nije naslijeđena kao neke druge vojske iz drugih država. Istaknuo je da je Hrvatska vojska uvijek bila moćna, respektabilna, poštovana te da hrvatski narod voli Hrvatsku vojsku. “Ova Vlada RH učinila je sve za vojsku”, dodao je.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.