Kruške i jabuke

07.06.2020. 16:10:00

Komentar čitatelja

Šeparović opet prekoračuje ovlasti i politizira Usud: Ovaj put o Čavoglavama

Ferdinand – 05.06.2020.

Ma ljudi Božji, kako vi ne shvaćate da je cijeli problem u tome da se miješaju “kruške” i “jabuke”! Thompson je bio tužen od policije da je remetio javni red i mir uzvikivanjem pozdrava “za dom spremni” u sklopu pjesme “Čavoglave”. Thompson je uz pomoć svoga odvjetnika Karačića dokazao da nije remetio javni red i mir već je na svom koncertu u sklopu pjesme Čavoglave izrekao i pozdrav “za dom spremni” kao integralni dio te pjesme na koju on polaže svoje autorsko pravo i koja je kao takva registrirana u ZAMP-u. I to je ono što je Vrhovni prekršajni sud presudio. A sve to skupa nema veze s tim je li neki pozdrav ustavni ili nije ustavni!

Slavko Horvat

Izgleda da ste Vi jedini na ovom portalu ispravno odvojili jabuke i kruške. Ovdje je jedino zaštićen MPT i pjesma Čavoglave, a mi ostali dolazimo pod udar zakona.

Ferdinand

Upravo suprotno! Ne postoji zakon u RH koji bi bilo kome branio uzvikivanje pozdrava bio taj taj pozdrav ustavni ili neustavni! Jedino ako se takvim uzvikivanjem remeti javni red i mir(npr. u 2 sata u noći da se derete “za dom spremni” i budite susjede). Ali to ne znači da je taj pozdrav neustavni! A to je ono što su takvi kao Šeparović htjeli napravit: zaobilaznim putem preko korištenja instituta “remećenja reda i mira” zabraniti “za dom spremni” kao takav. E, fala Bogu i sucima iz Visokog prekršajnog suda, neće ići!

Izvor: Narod.hr

Izvorni autor: Čitatelj/Foto: Tomislav Pavlek/Hina

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.