Krvnik s Manjače neometano dolazio u RH? HSP izražava nevjericu i donosi novi prijedlog

05.07.2018. 11:23:01

Povodom uhićenja zapovjednika logora Manjača, Daneta Lukajića, sa svojim mišljenjem ali i inicijativom, oglasila se Hrvatska stranka prava: “Uhićenje Daneta Lukajića na graničnom prijelazu prilikom ulaska u Hrvatsku, jednog od odgovornih za zlostavljenje zarobljenih hrvatskih vojnika i civila u konc-logoru Manjača za svaku je pohvalu, iako moramo postaviti i pitanje: Što se do sada čekalo, budući je spomenuti Lukaić do sada boravio u Hrvatskoj više od deset puta, što je vidljivo i iz njegovih javnih objava na društvenim mrežama? Također moramo postaviti pitanje: Koliko još ovakvih monstruma, sličnih Lukajiću, možda i većih i gorih zločinaca i ubojica od njega – neometano ulazi u Hrvatsku i što rade hrvatske sigurnosne službe po ovom pitanju? Kako je moguće da ratni zločinci neometano ulaze u RH? Osobito nas zabrinjava činjenica da takve nemani neometano dolaze na izmišljene komemoracije, te pritom unose nemir u Hrvatsku i rade što god žele i gdje god žele. Osoba odgovorna za mnoga zlostavljanja u koncentracijskom logoru Manjača ne smije proći nekažnjeno. Niti on, ni bilo koji drugi zlostavljač i ubojica iz ovog konc – logora u kojem su završili mnogi hrvatski vojnici i civili tijekom Domovinskog rata i prošli pakao, a mnogi nisu ni preživjeli. Lukajić i njegove zvijeri su osobito su bili bestijalni prema pripadnicima Hrvatskih obrambenih snaga – HOS-a, na kojima su se divljački iživljavali i provodili nezamislive torture. Danas se HOS-ovce u Hrvatskoj na sličan način masakrira u javnom prostoru od strane pojedinih „hrvatskih“ medija i političara, pa s pravom postavljamo pitanje koja je razlika između ovih parazita danas i Lukajića i njegovih monstruma 1991. godine. Vjerojatno jedino u tome što jedni to radili fizički, a drugi to čine retorički. Danas se HOS-ovcima brane njihovi spomenici, odore, zastave, znakovlje. Zbog isticanja službenih ratnih zastava ih se privodi. Postoji li na svijetu ijedna država koja progoni svoje heroje, svoje osloboditelje? U svezi s događanjima i četničkim dernecima, tzv. „komemoracijama“ po Velebitu na koje je išao i Lukajić postavljamo pitanje i tražimo odgovor i od Vlade RH i od hrvatske javnosti: Mislite li da se može održati komemoracija za sve stradale u konc – logoru Manjača na lokaciji samog logora? Mislite li da se može postaviti prigodno spomen-obilježje za sve stradale u konc – logoru Manjača i na taj način im odati pijetet? HSP pokreće inicijativu da se postavi spomenik na Manjači, za sve stradale u ovom koncentracijskom logoru!” HSP

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.