Kujundžić: A da Ivo i Kolinda bace pismo-glava za predsjednika?!

14.09.2014. 21:27:22

Prof. dr. sc.Milan Kujundžić, čelnik stranke Hrvatska zora, namjerava u novu utakmicu – u predsjedničke izbore. – Velika je vjerojatnost kako ću ići u utrku za predsjednika RH, tijekom rujna će to biti i formalno priopćeno. A najgore bi bilo ako hrvatski narod prihvati nametnuta dva kandidata i da više nitko ne postoji. To bi ujedno značilo kako smo prihvatili aklamaciju i to je kraj demokracije! Poručujem ovima koji zagovaraju kako postoje samo ta dva kandidata, a za druge kandidature kažu kako razbijaju desnicu, neka onda ovo dvoje bace pismo-glava i tko dobije, neka bude predsjednik države. Ako je to smisao demokracije i države, neka na taj način biraju čelnika. Izbori i trošenje novca za izbore nam onda i ne trebaju. Zašto u kampanju? – S osobnog aspekta uopće ne želim biti kandidat, no s onog ljudskog, demokratskog i nacionalnog, držim kako se treba natjecati sadržajem. Jer Hrvatska 15 godina nema predsjednika, ni onog u dva mandata, ni aktualnog. Što su radili? Apsolutno su najodgovorniji i za propast gospodarstva, urušavanje socijalnog, mirovinskog, zdravstvenog, obrazovnog, nažalost svakog sustava. Predsjednik države je najodgovorniji za stanje u državi. Oni su trebali dizati i poziciju i opoziciju, tražiti konsenzus i rješenja, a ne trošiti novac na Pantovčaku i igrati se sa svojim savjetnicima, a da pritom zemlja propada. Prema analitičarima, svojom najavljenom kandidaturom raspršujete glasove na desnici? – To nisu analitičari. To su naručeni analitičari koji lažno prikazuju kako je to raspršivanje. Oni koji to govore su trgovci i kao takvi u službi onih koji bi htjeli zadržati status quo, oni koji bi se igrali dogovorne ekonomije i dogovorne politike. I za to su plaćeni, za neke znam koji su plaćeni, a za neke čak imam i snimke kada im se davao novac. Hoćete li to iskoristiti? – Ne, onda ćemo biti isti kao i oni. Ima li uopće Hrvatska snage za promjenu? Za treće opcije? – Hrvatska ima tu snagu, no ona je sada namjerno zatučena. Elite koje su vodile i koje vode državu namjerno su zatukle duh naroda, zatukle su nadu i nametnule dogmu kako ne može nitko pored njih napraviti ništa. Na taj način su vladale do sada. Ali ovlasti predsjednika su samo u tri segmenta. Što se uopće može napraviti? – Ekskluzivno najavljujem kako u programu koji slažemo nećemo, kao predsjednik Josipović, tek govoriti o kozmetičkoj promjeni Ustava, mi ćemo donijeti novi Ustav u kojem će biti i redefinirana funkcija predsjednika države. I to je neophodno, jer nakon smrti dr. Franje Tuđmana, zlonamjerno, u igrama Račana i Mesića mijenjali su i ovlasti predsjednika, ono što se mijenjati nije trebalo! Sandra Barčot

Što su dosad napravili?

Naša beskrajna energija i potreba razgovora hrvatskog naroda s onima koji se natječu za mjesto predsjednika – u tome ćemo biti bolji od ovih. Oni drugi na kraju konca i ne smiju među hrvatski narod. Oni i ne znaju gdje je hrvatski narod! I ne znaju kako žive. Da su znali, već bi sada bili izbori, jer su bili u pozicijama s kojih se moglo mijenjati nabolje, a ne nagore, kako sada Hrvati žive. Neka objave što su do sada napravili, neka objave što su do sada poduzimali, a bili su u stanju i na funkcijama da promijene nešto u državi. Neka lijepo taksativno navedu kada su bili na kojem mjestu, što su činili.
Izvorni članak možete pogledati OVDJE

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.