Kutjevo: Na OPG- u u Graberju zapaljeno 200 bala sijena

16.07.2022. 08:19:00

GRABERJE, 15. srpnja 2022. (Hina) - Na obiteljskom poljoprivrednom gospodarstvu u mjestu Grabarje, kod Kutjeva u petak poslijepodne zapaljeno je 200 rolo bala slame i sijena, potvrdio je županijski vatrogasni zapovjednik Vatrogasne zajednice Požeško-slavonske županije Marko Ašenbrener.

 Oko 13,30 sati vatrogasne postrojbe u Kutjevu i Grabarju obaviještene su o požaru na OPG-u mjestu Grabarje.

Policijska uprava požeško-slavonska izvijestila je da je s požarišta na pružanje liječničke pomoći u požešku bolnicu prevezena jedna osoba.

U izjavi za lokalni portal požega.eu  Ašenbrener je rekao da je požar stavljen pod kontrolu i da se još ne zna njegov uzrok.

"Pri kraju smo razbacivanja bala, ali bit će teško danas ugasiti požar, zato ćemo čuvati rubna područja da se požar ne proširi", rekao je Ašenbrener. Pozvao je  građane da se suzdrže od bilo kakvog paljenja vatre na otvorenom području, jer zbog velike suše vrlo lako dolazi do zapaljenja i širenja vatre.

Osim vatrogasaca iz Grabarja i Kutjeva požar su gasili i brojni stanovnici Grabarja.

(Hina) 

Izvor: Hina.hr

Izvorni autor: HINA/Foto: Hina

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.