Ljiljana Alvir: Matić je nesposoban i ima za cilj ukinuti Ministarstvo branitelja (FOTO)

11.11.2014. 19:55:34

Predsjednica Saveza udruga obitelji poginulih i nestalih u Domovinskom ratu podržala je prosvjede branitelja. "Cilj ministra Freda Matića je ukinuti Ministarstvo branitelja. Vidjeli smo dokumente koji upućuju na to", kazala je Ljiljana Alvir, predsjednica Saveza udruga obitelji poginulih i nestalih u Domovinskom ratu, na konferenciji za medije održanoj u šatoru pred Ministarstvom branitelja gdje branitelji prosvjeduju već 23. dan. "Podržavamo prosvjede branitelja i tražimo smjenu ministra Matića, njegove zamjenice i pomoćnika", kazala je odlučno Alvir te dodala kako traže da mjesto ministra branitelja preuzme osoba sposobna za taj posao. FOTO: Robert Anic/PIXSELL Alvir je kazala i kako je sramotno i uvrjedljivo što se prosvjedi tumače kao politički motivirani. Nezadovoljstvo branitelja nije od jučer, kazala je Alvir, dodajući kako je sve kulminiralo spornom izjavom ministrova pomoćnika Bojana Glavaševića. Kazala je za ministra kako svojim istupima ne smiriva tenzije, već suprotno, izaziva dodatno ogorčenje branitelja i obitelji branitelja. "Ministar se cijelo vrijeme služi obmanama, manipulacijama i uvredama. Daje podršku obiteljima nestalih, ali ta je podrška bez ikakvih rezultata", kazala je Alvir. "Matić doista radi na tome da izjednači žrtve i agresore pa i iz samog naziva Ministarstva ne zna se čije je to ministarstvo jer se ono bavi i pitanjima Drugog svjetskog rata", istaknula ja te objasnila kako je ministar u srpnju 2013. od njih tražio da podržu njegovu ideju da se Oltar domovine s Medvedgrada premjesti u Aveniju Većeslava Holjevca. No, kako je rekla na konferenciji, kad su doznali da bi se taj spomenik zvao Svenarodni spomenik svim vojskama Hrvatske, zbunjeno su ga pitali što to znači. Ministar je uzvratio da bi to bio spomenik svima od stoljeća sedmog, kazala je objašnjavajući da takvom prijedlogu nisu mogli dati potporu. Alvir je rekla i kako smatra da je Matić sasvim nesposoban za funkciju koju obnaša, no dodala kako će, dok god je na toj funkciji, s njim surađivati.  
  • Autor: I.Galešić/Dnevno.hr
  • Photo: Robert Anic/PIXSELL
Capture-1   Capture-2   Capture-4   Capture-5   Capture-6   Capture-7   Capture-8  

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.