Luka Modrić priznao utaju poreza i prihvatio osam mjeseci zatvora!

22.09.2018. 15:04:46

Hrvatski nogometaš neće iza rešetaka, zatvor je preinačen u uvjetnu kaznu, a mora platiti oko 400.000 eura za varanje na porezu I dok čeka ponedjeljak i moguće osvajanje Zlatne lopte, Luka Modrić dobio je jednu drugu “nagradu”. Osam mjeseci zatvora od strane španjolskog državnog tužiteljstva No, ta će kazna, kao i sve dosadašnje svih nogometaša koji su uhvaćeni u muljanju s porezom, biti preinačena u uvjetnu, piše Goal.hr Pa tako zvijezda madridskog Reala neće odjenuti crno-bijelo prugasto odijelo… Modrić se nagodio s tužiteljima, u potpunosti priznao krivnju za optužbe koje mu je Porezna agencija stavila na teret, a riječ je o dva kaznena djela utaje poreza u visini od 870.728 eura. Kapetan hrvatske reprezentacije je, prema navodima tužitelja, u 2013. utajio 290.990 eura, a u 2014. godini 579.738 eura koje je dobio na osnovu svojih autorskih prava na imidž, a koje je prebacio na tvrtku Ivano (nazvanu po njegovom sinu) sa sjedištem u Luksemburgu. Modrić se s državom nagodio da plati 40 posto iznosa što je otprilike 350.000 eura, a zatvorska je kazna zamijenjena novčanom po “tarifi” 250 eura na dan pa će na račun toga morati uplatiti dodatnih 60.000 eura. Sve skupa preko 400.000 što s onih milijun eura koje je već platio iznosi gotovo milijun i pol eura kazne. Modrić je tako zaključio mučnu epizodu sa španjolskim vlastima, ali tamošnji mediji ističu da to nije jedina “fronta” koju Modrić ima otvorenu s poreznom agencijom. Ranije su se u sličnim slučajevima nagodili i Modrićev suigrač Marcelo te bivši suigrač Cristiano Ronaldo. MP/foto::getty

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.