Mama iz Đurđevca sakuplja novac za bolesnu djecu na Rebru: "Potrebne su im igračke, TV i Playstation"

13.01.2018. 11:04:10

Mama iz Đurđevca sakuplja novac za bolesnu djecu na Rebru: "Potrebne su im igračke, TV i Playstation"
IVA Funtek iz Đurđevca odlučila se putem Facebook grupe "Mame iz Đurđevca i okolice" na organiziranje sakupljanja novca za bolesnu djecu u KBC-u Rebro. Kaže kako ima blisku osobu koja boluje od raka na mozgu, a akciju je pokrenula u spomen Lucije, djevojčice koja je bolovala od leukemije. Lucija je svoje posljednje dane provele upravo na Rebru.
"Grupa na Facebooku 'Mame iz Đurđevca i okolice', grupa je mama koje sakupljaju novac upravo za ovakve svrhe. Ovo nije njihova prva akcija", kaže Funtek.
Djeci u bolnici nedostaje TV i Playstation
"Želimo toj djeci koja su teško bolesna i čiji su dani u bolnici predugi barem malo olakšati i skratiti vrijeme. U kontaktu sam s mamama čija su djeca već i doma, neka od njih su u remisiji, pa su mi rekle da djeci u bolnici nedostaje TV i Playstation. Isto tako, nabavili bismo im didaktičke igračke i 13 laptopa. To su stvari koje bi toj djeci uljepšale dane u bolnici. Oni su tamo između četiri zida i sve što vide su liječnici. Do sada je skupljeno 7.806,32 kuna", dodala je Funtek.
"Trenutno je na odjelu desetero djece jer su mnoga otišla doma na blagdane, inače ih je u prosjeku tridesetak i to su sve djeca koja su teško bolesna", kazala je Iva Funtek.
Pozvala putem Facebooka
Na svojem Facebooku je pozvala: "Drage mame, prijateljice, kraljice...dugo sam se razmišljala o ovome dal' da napišem i osjećaji su prevladali...
Svi smo se ovaj mjesec istrošili to znam, odradili smo puno donacija i to znam i hvala vam ali na red je došla jedna koja je posebna jer me veže s posebnom osobom koja nažalost nije više na ovom svijetu.
Ona je svoje najljepše dane života provodila na onkologiji u KBC Rebro.
David, Lorena, Lucija, Mio...puno mojih malih prijatelja, neki su anđeli na zemlji, a neki nas čuvaju odozgora.
Imam ogromnu molbu za vas.
U kontaktu sam s mamama kojima su dječica ležala na odjelu i čula sam što im fali, dok smognu snage dignut se iz kreveta izaći u dnevni boravak.
Imaju jedan tv i poneku igračku.
Ja imam u planu da im uzmemo jedan karaoke set i Playstation, da ih bar malo uveselimo.
Prinčipesa Medolina će donirati neke igračke, a vi ostale mame možete li mi pomoć da sakupimo za ovo?
MOLIM VAS!
10 Kn ili 1 nije bitno samo da sakupimo, odnijela bih kad sakupimo i kad se s glavnom sestrom dogovorimo za posjet.
Također, planiram donirati krv pa eto možda baš ova moja luda dalmatinska nekom pomogne to bih jako voljela :)
Ako ste za, molim vas da mi napišete, zamolit ću i mame iz Dubrovnika da nam pomognu na čelu s Marijana Barac i Maris CP i Livija Jakopović iz grupe "Dobro je činiti dobro"
Velika srca za mala srca!
Mame za djecu!
#idemo !!!", piše na Facebooku Iva Funtek.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.