Maratonci iz Vukovara stigli u Zagreb i dali potporu braniteljskom prosvjedu

26.01.2015. 16:24:58

Maratonci su poduprli hrvatske ratne vojne invalide i branitelje u njihovu zahtjevu. Nakon maratona dugog 328 kilometara, pod nazivom "100% za Hrvatsku", u organizaciji Maraton kluba Hrvatski sokol - Osijek, jedanaestorica maratonaca stiglo je u ponedjeljak u Zagrebu, i dali potporu udruzi Hrvatskih ratnih vojnih invalida Domovinskog rata i braniteljima, koji prosvjeduju već 99 dana ispred Ministarstva branitelja u Savskoj 66. Maratonci su poduprli hrvatske ratne vojne invalide i branitelje u njihovu zahtjevu za ostavkama ministra branitelja Predraga Matića i njegovih suradnika, Bojana Glavaševića i Vesne Nađ te donošenjem Ustavnog zakona o pravima hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i članova njihovih obitelji, odnosno definiranjem Domovinskog rata kao temelja Hrvatske. Đuro Glogoški, predsjednik Udruge 100 - postotnih invalida Domovinskog rata 1. skupine rekao je da je to velika potpora njihovom prosvjedu i braniteljim uopće. Mogli su ići autobusom ili automobilom, no povezali su Zagreb i Vukovar, te su krenuli ispred Križa na Dunavu i došli u braniteljski šator (u Zagrebu) dati nam potporu. Ovo je još jedan pokazatelj kolika je snaga hrvatskih branitelja koji su jučer krenuli u 8 sati ujutro iz Vukovara, i ono što je sigurno da su ti ljudi s razlogom trčali, naglasio je Glogoški. Dodao je da su maratonci svjesni situacije u kojoj su hrvatski branitelji i kakav je odnos prema Domovinskom ratu te je najavio za sutra tiskovnu konferenciju o 100 dana braniteljskog prosvjeda ispred Ministarstva branitelja u Savskoj 66. I najstariji maratonac Zlatko Milošević kojem je 64 godine, kao i najmlađi Domagoj Katušić od 16 godina, naglasili su da im je bila čast sudjelovati u ovom maratonu od Vukovara do Zagreba. Dodali su kako im nije bilo teško pretrčati tu dionicu u znak potpore braniteljskom prosvjedu. 

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.