Marko Jurič: Zoran Milanović je hrvatske branitelje nazvao fašistima

27.01.2016. 19:37:33

KOMENTIRAJUĆI jučerašnji prosvjed protiv zabrane emitiranja Z1 televizije nazvao ga je filofašističkim maršem. To je zanimljiva izjava jer je tom izjavom Zoran Milanović hrvatske branitelje nazvao fašistima. To još nitko nije izjavio u Republici Hrvatsakoj. Naime jučerašnji su skup organizirali hrvatski branitelji, oni su ga predvodili i oni su u njemu sudjelovali. Prema Hrvatskom leksikonu riječ filo znači prijateljstvo, prijateljski odnos, ljubav, odanost, privrženost. Dakle, prema Milanoviću, hrvatski su branitelji privrženi fašizmu, prema fašizmu gaje odnos ljubavi i prijateljstva. To je strašna misao i teška uvreda hrvatskih branitelja. b9[1] Pretpostavljam i nadam se da to nije službeni stav SDP-a. Hoće li se Predsjedništvo SDP-a i Glavni odbor te stranke ograditi od izjava svojeg predsjednika kojima on hrvatske branitelje naziva fašistima? Ako ne, nadam se da će to učiniti članovi te stranke od kojih su mnogi sudjelovali u Domovinskom ratu kao hrvatski branitelji, a koje sada njihov stranački šef naziva fašistima.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.