MARKUŠ: OČEKUJEMO DA ĆE I ZASTAVA HOS-a BITI NA MIMOHODU U KNINU

30.07.2017. 09:38:48

Na svom FB istaknuti HOS-ov ratnik Damir Markuš napisao je sljedeće i podsjetio odgovorne: ”Na N1 danas bila tiskovna u vezi organizacije obljetnice Oluje u Kninu. Kao i uvijek, bit će mimohod, bit će zastave ratnih postrojbi, a 32 odabranih veterana će biti i na samoj Kninskoj tvrđavi u protokolu. Naravno da mi Hosovci očekujemo da će i zastava HOS-a biti u mimohodu, i da će netko među 32 veterana biti od pripadnika HOS postrojbe. Da ne bi bilo, nemamo zastavu, ili ”zaboravili”, evo podsjetnika, ima još vremena”. Nadamo se kako će ova poruka doći do nekoga od nadležnih za to pitanje i kako će obilježja HOS-a biti prisutna i u službenom protokolu, a ne samo među narodom koji će proslave diljem zemlje pohoditi. Građani su nebrojeno puta, bilo kroz majice ili zastave HOS-a pokazali kako su na HOS ponosni i da ga ne zaboravljaju, dok su službeni organi više puta zakazali po pitanju odavanja počasti HOS-u. Nadamo se kako ove godine to neće biti slučaj, napisao je Markuš želeći time naglasiti istinu da je HOS bio potpuno legalna ratna postrojba koja je sudjelovala u obrani Hrvatske od srbočetničke agresije. Podsjetimo; U nekim medijima i nekim društvenim strukturama u RH gorljivo se želi pošto poto omalovažiti učešće HOS-a u Domovinskom ratu kao regularne hrvatske vojske samo zbog jedne stvari, a to je službeni zakonom odobreni znak HOS-a na na čijem ratnom znakovlju i stijegu pod kojim su se borili piše “Za Dom spremni”.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.