Matić odlikovao 16 branitelja poginulih u šumi Rosinjača

05.12.2013. 15:18:39

5.12.2013.

Tu su svi dečki koji su branili svoj grad izginuli, ostali su do zadnjeg metka i to je uistinu nešto veličanstveno i ne smije se zaboraviti - kazao je ministar branitelja. Za jednim poginulim braniteljem još se traga. Redom Nikole Šubića Zrinskog danas je u Osijeku posmrtno odlikovano 16 hrvatskih branitelja za iskazano junaštvo u Domovinskom ratu koji su prije 22 godine poginuli u šumi Rosinjača kraj Osijeka.
- Tu su svi dečki koji su branili svoj grad izginuli, ostali su do zadnjeg metka i to je uistinu nešto veličanstveno i ne smije se zaboraviti - rekao je ministar branitelja Predrag Matić uručujući odličja članovima obitelji poginulih branitelja. Smatra kako je priznanje trebalo biti dodjeljeno još prije 22 godine. - Zašto to nije učinjeno treba pitati one koji su vodili brigu o hrvatskim braniteljima. Vidimo da se to radilo na više deklaratornoj razini, nego stvarno. Ispravljamo nepravdu, sjećamo i uvijek ćemo se sjećati naših prijatelja - dodao je Matić napomenuvši kako se još uvijek traga za jednim tijelom poginulog branitelja te da je do sada u dva navrata pretraživan teren, a dio šume Rosinjača je i razminiran. Ministar Matić je s gradonačelnikom Osijeka Ivicom Vrkićem i osječko-baranjskim županom Vladimirom Šišljagićem, uz prisustvo obitelji poginulih u Rosinjači, zapalio svijeće kod spomen-ploče poginulim braniteljima. Izvornu vijest možete pogledati ovdje

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.