MATIĆ: PREDSJEDNICA UOPĆE NE DRŽI DO ZAJEDNIŠTVA O KOJEM JE PRIČALA

24.02.2015. 15:01:27

Za Deura, kao predsjedničinog savjetnika, Matić kaže da mu je čudno i nezamislivo da osoba koja mjesecima vodi ''ilegalan' prosvjed protiv jedne institucije bude savjetnik jedne druge državne institucije Već 130 dana traje prosvjed branitelja u Savskoj 66, a prošle je subote organiziran antiprosvjed koji je rezultirao s nekoliko privedenih osoba, ali očito je da bi došlo i do fizičkog sukoba da policija nije napravila kordon. Predrag Matić je dan ranije pozvao obje strane da se suzdrže od sukoba. Za Jutarnji list, Matić je komentirao nedavne događaje kao i prve poteze predsjednice Kolinde Grabar Kitarović. Matić je komentirao kako nije niti slutio da će gledati situaciju na rubu sukoba, ali pohvalio je policiju jer kaže kako je bilo očito da bi i došlo do sukoba da policija nije napravila kordon između prosvjednika i antiprosvjednika. ''Sve ono što se dogodilo u subotu govori kako u Hrvatskoj još nije razvijena kultura mirnih, racionalnih i politički jasnih prosvjeda. U istom je trenutku žalosno i zastrašujuće kako su pojedinci i s jedne i s druge strane pokušali subotnji prosvjed iskoristiti za fizički obračun'', istaknuo je Matić. Što se tiče samih branitelja prosvjednika, Matić naglašava kako policija ima opravdani razlog zašto nije postupala prema prosvjednicima i ne želi uopće špekulirati što bi policija trebala napraviti ili ne. Kaže kako se zna u čijoj je nadležnosti kontrola i nadzor javnih okupljanja. Matić kaže kako su branitelji vrlo posebna skupina jer već četiri mjeseca uzurpiraju javnu gradsku površinu, postavljaju šator, lože vatru, zaustavljaju promet ili prekidaju sjednicu Sabora. ''Zanimljivo je da takve ideje i oblici prosvjeda ne dolaze ni od jedne druge skupine, nego samo od određenih braniteljskih skupina'', rekao je ministar. Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović je posjetila branitelje u šatoru, na što je Matić rekao kako taj posjet nikako nije u duhu funkcije koju predsjednica obavlja. Njemu je politički skandalozno da predsjednik države, dolazi u šator kojim se ruši čelnik jedne od institucija te države. ''Jedno je zaobilaziti ministra u kampanji, ali je sasvim je druga stvar to činiti s pozicije predsjednika države'', objašnjava Matić. Ministar Matić drži da je posve čudno i nezamislivo da osoba koja mjesecima vodi nelegalan prosvjed protiv jedne institucije države, govoreći o Anti Deuru, postane savjetnik drugoj instituciji države.
 

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.