Međunarodna vojna vježba „Platoon Gunnery-Eagle Rapid“ na poligonu kod Knina

27.04.2022. 14:13:00

ZAGREB, 27. travnja 2022. (Hina) - Na vojnom poligonu "Josip Markić" kod Knina u travnju i svibnju održat će se međunarodna vojna vježba „Platoon Gunnery-Eagle Rapid 22“, u kojoj sudjeluju pripadnici Oružanih snaga Sjedinjenih Američkih Država, a Oružane snaga RH pružaju potporu u svojstvu zemlje domaćina.

U vježbi sudjeluju pripadnici 173. zračno-desantne pješačke brigade “Sky Soldiers” Oružanih snaga SAD-a, priopćilo je u srijedu Ministarstvo obrane RH (MORH). 

Cilj vježbe je provjera i uvježbavanje premještanja bojne te uvježbavanje napadnih i obrambenih operacija na razini desetina/vod uz provedbu gađanja.

Iz MORH-a obavještavaju građane da se zbog provedbe vježbe očekuje intenzivno korištenje prometnica u gradu Kninu (u ulicama Dr. Franje Tuđmana, Kralja Tomislava, Kralja Zvonimira, Domovinskog rata te Ulice fra Petra Kneževića, i to -  27. i 29. travnja , te 2.,4.,12. i 13. svibnja).

Također, obavještavaju građane o ograničenom korištenju planinarskih staza koje vode na planinu Dinaru preko vojnog poligona “Josip Markić” Knin, kao i o zabrani pristupa vojnom poligonu.

"Naime,  od 27. do 30. travnja pristup vojnom poligonu "Josip Markić" je ograničen, a od 1. do 13. svibnja  pristup vojnom poligonu bit će je zabranjen", izvijestili su iz MORH-a i zahvalili građanima na razumijevanju.

(Hina) xsp/pp ysp

Izvor: Hina.hr

Izvorni autor: HINA/Foto: Hina

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.