Medved: Za mirovine branitelja HVO-a osigurano dodatnih 240 milijuna kuna

03.01.2019. 11:31:39

Ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved izjavio je u četvrtak prije sjednice Vlade, kako je podnošenje prijava branitelja HVO-a koji ispunjavaju uvjete za mirovinu, omogućeno zakonom te da je za njihove mirovine u tekućoj godini osigurano 240 milijuna kuna više. Ministar Medved novinarima je potvrdio da je od početka godine na snazi Zakon o braniteljima, a nema saznanja koliki broj ljudi bi se mogao prijaviti. "Sve je definirano zakonom koji je na snagu stupio 14. prosinca, a dio mjera je u primjeni od početka ove godine", naglasio je ministar hrvatskih branitelja, upitan 'postoji li pretpostavka koliko će biti novih branitelja iz HVO-a'. "Jasno je i iz našeg financijskog plana i vidi se da je za 2019. godinu povećan program na mirovinskom, a vezan za sve mjere koje su u primjeni od početka 2019. godine, za 240 milijuna kuna", istaknuo je. Ministar Medved je podsjetio da je zakonom omogućeno podnošenje prijava za one osobe koje ispunjavaju uvjete te dodao kako je sve u skladu s projekcijama i osiguranim financijskim sredstvima. "Vrlo jasno i precizno, u dogovoru s Ministarstvom rada i mirovinskog sustava i Hrvatskim zavodom za mirovinsko osiguranje, izradili smo sve potrebite projekcije, pokazatelje i sve teče po planu i u skladu sa našim predviđanjem", zaključio je. Upitan o kolikoj svoti novca je riječ, ministar Medved je kazao da je riječ o 240 milijuna kuna.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.