Memorijalni susret hrvatskih dragovoljaca i branitelja Domovinskog rata Peteranec okupio velik broj branitelja

05.09.2017. 21:29:23

Pod pokroviteljstvom predsjednice Kolinde Grabar Kitarović, prošlog je vikenda u Vatrogasnom domu u Peterancu održan šesti po redu, Memorijalni susret hrvatskih dragovoljaca i branitelja Domovinskog rata u organizaciji Udruge hrvatskih branitelja dragovoljaca Domovinskog rata – Ogranak Peteranec, koja je ujedno proslavila i 10. obljetnicu postojanja i djelovanja. Memorijal je održan u sjećanje na poginule i nestale branitelje Miroslava Blažeka, Željka Hojsaka i Dražena Takača, kao i na ostale umrle branitelje Općine Peteranec. Uz natjecanje u nekoliko kategorija – streljaštvu, pikadu, beli, šahu, visećoj kuglani i bacanju kamena s ramena, održana je i svečana misa u crkvi sv. Petra i Pavla, kao i kulturno-umjetnički program, a ukupno se okupilo oko 350 branitelja iz cijele Hrvatske, odnosno 31 braniteljska udruga. Memorijalnom susretu prisustvovao je i zamjenik župana Darko Sobota, izaslanik predsjednika Vlade RH Andreja Plenkovića, koji je Udruzi čestitao na važnoj obljetnici te im poželio još mnogo godina uspješnog rada. Čestitke su im uputili i saborski zastupnik Damir Felak, izaslanik predsjednice RH bojnik Jožek Štignjedec, izaslanik ministra branitelja Stevo Šimunović, izaslanik ministra obrane brigadir Goran Novoselić, načelnik Općine Peteranec Krešimir Matijašić, načelnik Općine Gola Stjepan Milinković te brojni drugi gosti.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.