Merkel laže, ipak je bila bliska komunističkim vlastima DDR-a

22.05.2013. 20:10:58

Fotografiju je pronašla stara školska prijateljica Sonja Felssberg (58) i predala je njemačkim novinama.
Poricanje Angele Merkel da je bila u bliska komunističkim vlastima  pobija tek objavljena fotografija iz 1972. na kojoj je današnja kancelarka prikazana u uniformi Istočne Njemačke, javljaju svjetske agencije. Na fotografiji se vidi nasmijana 17-godišnja Angela Merkel (tada Kasner) kako učestvuje u vježbi civilne zaštite, pod kontrolom istočnonjemačkog časnika. Sva djeca morala su učestvovati u takvim vježbama (prva pomoć i pripreme za nuklearni napad) ukoliko su željela studirati, a Merkel je navodno bila i tajnica propagande za omladinski pokret FDJ. Fotografiju je pronašla stara školska prijateljica Sonja Felssberg (58) i predala je njemačkim novinama. Objavljena je baš kada je Merkel u svojoj novoj knjizi pokušala ublažiti optužbe da je bila puno bliža sa istočnonjemačkim komunističkim vlastima nego što je ranije govorila. Izvornu vijest možete pogledati OVDJE

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.