Mesić u Beogradu: Hrvatska i Srbija su osuđene na suradnju i surađivat će!

05.06.2013. 12:44:54

Sada kada ulazimo u EU, kad otvorimo svi svoje granice, nema više razloga da se borimo za tuđi teritorij, nego u otvorenim granicama Europa će biti jedan od najsnažnijih faktora mira. Isključit će rat kao političko sredstvo, zaključio je Mesić.

Mirko Tepavac, zbog čije je knjige 'Moj drugi svjetski rat i mir' Stjepan Mesić došao u Beograd, nije želio davati nikakve izjave niti govori o svojoj knjizi, ali je zato riječ preuzeo njegov gost, javlja Blic.

Mesić je tom prigodom izjavio:

- Srbija i Hrvatska su osuđene jedna na drugu. One su osuđene na suradnju i surađivat će. Nekad će ta suradnja biti izraženija, nekada manje izražena, kao što je bilo u prošlom vremenu.

Koristeći promociju Tepavčeve knjige, Mesić se osvrnuo i na skorašnji ulazak Hrvatske u EU, ali i važnost ulaska Srbije i svih zemalja na prostoru bivše Jugoslavije jer, kazao je, tada će prestati svi motivi za rat:

- Sada kada ulazimo u EU, kad otvorimo svi svoje granice, nema više razloga da se borimo za tuđi teritorij, nego u otvorenim granicama Europa će biti jedan od najsnažnijih faktora mira. Isključit će rat kao političko sredstvo, zaključio je Mesić.

Izvornu vijest možete pogledati OVDJE

Autor: