Metkovski gradonačelnik kazneno prijavio Jambu i vozača zbog fiktivnih putnih naloga

23.08.2013. 12:38:50

Gradonačelnik Metkovića, Božo Petrov podnio je kaznenu prijavu protiv svog prethodnika, Stipe Gabrića Jambe, službenog vozača, Berislava Baffe te pročelnika za financije Petra Čarapine, obznanjeno je na tiskovnoj konferenciji. Aktualna gradska vlast od USKOK-a i Državnog odvjetništva traži procesuiranje spomenute trojice jer su na ime fiktivnih putnih naloga oštetili gradski proračun Metkovića za najmanje milijun kuna. - Stipe Gabrić u svojstvu gradonačelnika potpisivao je putne naloge koji nisu izvršeni sa ciljem da vozač Berislav Baffo na ime istih od grada Metkovića naplati iznos od najmanje milijun kuna koji mu ne pripada, pojasnio je zamjenik gradonačelnika, Nikola Grmoja. Osim toga vozač je podnosio na isplatu i račune za gorivo koje nijem potrošeno za službena putovanja, dok za putne naloge nije imao izvješća sa putovanja niti je upisano mjesto putovanja a sve sa ciljem da se onemogući utvrđivanje stvarnog utroška, kazao je Grmoja. Kako se već pisalo, bivša vlast je grad ostavila u višemilijunskim dugovima. Utvrđeni iznos duga je 16,9 milijuna kuna, što premašuje izvorne prihode, pa se provode mjere štednje na svim razinama. Smanjene su plaće gradonačelnika i pročelnika za 30 posto, nisu financirane sportske i kulturne udruge, pa je gradska blagajna zabilježila uštedu od 1,5 milijuna kuna. Izvornu vijest možete pogledati OVDJE

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.