Mi, sinovi ustaša, domobrana i partizana, želimo pomirenje, zato nas napada projugoslavenska „stoka sitnog zuba"!

29.05.2014. 22:10:34

  9_bojna_lovrinac3-100413
Pukovnik M. Skejo: Gradonačelnik Baldasar napravio je povijesni iskorak!
Kako doživljavate potez gradonačelnika Ive Baldasara i smatrate li da ga treba zaštiti od napada zbog toga što je došao na otkivanje spomenika IX. bojnoj HOS-a 'Rafael vitez Boban'? Gradonačelnik Ivo Baldasar postupio je objektivno, napravio je iskorak u povijesnim okvirima jer iz njegovih krugova to nikome nije palo na pamet. Prepoznao je sve relevantne

povijesne činjenice, znao je da se treba doći pokloniti 46 poginulih pripadnika koji su dali svoje živote za slobodu i neovisnost države Hrvatske.

Je li Vas iznenadio njegov potez s obzirom da je riječ o članu SDP-a? Gradonačelnik Baldasar i kao vijećnik u prošlome mandatu digao je ruku za izgradnju spomenika?

Osobno nisam iznenađen zato što sam i prije znao neke stvari o njemu. IX. bojna HOS-a u okvirima Splitsko-dalmatinske županije nije nepoznata. To je postrojba koja je bila u sklopu 114. brigade pod zapovjedništvom generala Ante Gotovine. Bili smo borbena postrojba koja je obilazila bojišta diljem Hrvatske. Prepoznati smo i uvaženi, a u gradu Splitu i županiji uživamo autoritet. Zbog svega toga nisam iznenađen što je i lijeva politička opcija dala potporu za gradnju ovoga spomenika.

Jeste li onda iznenađeni napadima koji su uslijedili nakon otkrivanja spomenika?

Apsolutno. Očekivao sam napade tvrdih ljevičara, ali ne u ovolikoj mjeri. Oni koji danas govore i pišu protiv otkrivanja spomenika tuđi su plaćenici. Kako više nismo naivni kao u ratu, točno znamo iz kojega gnijezda dolaze, tko ih huška na nas i plaća da rade, govore i pišu protiv hrvatskoga naroda i hrvatske države. Mrzitelji Hrvatske stalno u glavama vrte film o 'narodnoslobodilačkoj borbi' partizana protiv besmrtnih fašista, ustaša i nacionalista koji su im srušili dragi i neprežaljenu majku Jugoslaviju.

Oni ne mogu razmišljati izvan toga okvira bez narodnih i klasnih neprijatelja. Skandalozno je ovako ponižavati, vrijeđati i omalovažavati majke i očeve čiji su sinovi u cvijetu mladosti dali život za ideale slobode i neovisnosti.

Tko ih huška i iz kojega gnijezda dolaze?

Huškaju ih oni interesni lobiji koji su od pamtivijeka radili protiv hrvatskih interesa i hrvatskoga naroda. Uglavnom je riječ o huškačima izvana. Kad je 90-ih predsjednik dr. Franjo Tuđman govorio o 'stoki sitnoga zuba', nisam razumio o čemu govori. Sada točno razumijem na što je mislio jer se dobro zna tko je stoka sitnoga zuba - to su svi oni koji nisu htjeli Hrvatsku, žive u njoj, ne vole ju, ali na grbači hrvatskih branitelja ubiru njezine plodove.

Dorh je od policije zatražio izvješće s otkrivanja spomenika u Splitu s obzirom da je, kako navode, 'bilo neprimjerenih ikonografija i izjava koje podliježu prekršajnome zakonu'?

To su sve ispraznice mrzitelja svega što je hrvatsko. Njihova ideologija već 70 godina počiva na laži, oni insinuiraju, laž pretvaraju u istinu, a istinu u laž. Oni su tvornica laži. Ne vidim razloga zašto bi policija ovdje trebala provoditi istragu jer je sve bilo u skladu sa zakonom.

Borili smo se za hrvatsku neovisnost i slobodu

Je li IX. bojna HOS-a 'Rafael vitez Boban' u svojoj biti zapravo bila antifašistička?

IX. bojna HOS-a od prvoga je dana, ali i otkada sam ja bio zapovjednik, uvijek bila u vertikali Hrvatskih oružanih snaga, odnosno Ministarstva obrane i Glavnoga stožera RH. To što se nama sada pripisuje obične su gluposti, želi nas se vratiti u povijest. U Domovinskome je ratu bila nova generacija koja se borila za hrvatsku slobodu i neovisnost u ovim okvirima i vremenima.

Gdje je sve Vaša bojna ratovala?

Ratovali smo od Vukovara do Dubrovnika, poginulo je 46 pripadnika, više od 300 ih je ranjeno. Bojnu su činili dečki iz cijele Hrvatske, dijelom ih je bilo iz BiH, a pripadnik nam je bio i jedan Irac, Thomas Crowley.

Zadnjih dana često se postavlja pitanje hoćete li Vi sada položiti vijence partizanima?

Što se tiče polaganja vijenaca partizanima, želim reći nekoliko bitnih činjenica. Partizani su bili hrvatski sinovi koji su tijekom Drugog svijetskog

rata krenuli u obranu svoga doma i Hrvatske, oni su bili istinski domoljubi i borili se za Hrvatsku. Već 1943. bili su prevareni, velikosrpski naum i ideologija prevladali su i u partizanima i oni su se stavili u službu velike Jugoslavije, odnosno Velike Srbije. Mi želimo odnijeti cvijeće i pokloniti se onim Hrvatima koji su poginuli za Hrvatsku.

Je li ovim svojim činom gradonačelnik Baldasar pružio ruku braniteljima? Prije je bilo problema između njega i pojedinih braniteljskih skupina, je li on dolaskom na otkrivanje spomenika dao do znanja da se u budućnosti može i na njega računati?

O težnji pomirenja često je govorio prvi hrvatski predsjednik dr. Franjo Tuđman. Mi, sinovi ustaša, domobrana i partizana shvatili smo to i radili na tome, dok ova monstrumna ljevica još uvijek nije to prihvatila. Ima i kod njih pojedinaca koji žele pomirbu, ne žele se stalno vraćati u povijest, žele prosperitet hrvatskome narodu i domovini, žele bolju budućnost našoj djeci.

Andrea Černivec Hrvatski tjednik

Izvorni članak možete pogledati OVDJE

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.