MIG-21 heroja Domovinskog rata Rudolfa Perešina stigao pred MORH

11.05.2019. 11:13:53

Borbeni zrakoplov MiG-21 kojim je hrvatski pilot Rudolf Perešin u listopadu 1991. iz Bihaća preletio u Klagenfurt noćas je stigao pred MORH, gdje će ga moći obići građani. Pred MORH je stigao s Plesa gdje je transportiran iz Vojno-zrakoplovnog muzeja u austrijskom Zeltwegu. Perešinov zrakoplov izložen je ispred MORH-a u Zagrebu, povodom obilježavanja 24. obljetnice Perešinove smrti i održavanja XXII. Susreta za Rudija u Gornjoj Stubici. Kako piše portal Obris.org, Perešinov je MiG pred MORH trebao stići jutros, no njegov je trasfer ipak započeo dan ranije. Posebno zanimljivo bilo je na križanju Vukovarske i Heinezelove ulice te ostalim prometnijim križanjima gdje su se vozači automobila morali malo strpjeti. Nakon toga bit će smješten u 91. zrakoplovnoj bazi HRZ-a u vojarni “Pukovnik Marko Živković” na Plesu, nakon čega će biti izložen u budućem Hrvatskom vojnom muzeju.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.