MIGRANTI SVE NASILNIJI: U blizinj Hrvatske granice u obračunu ubijen migrant

16.06.2018. 14:54:39

Marokanski državljanin ubijen je kasno u petak u obračunu migranata na području Velike Kladuše koji su tu privremeno smješteni dok čekaju ulazak u zemlje Europske unije. Najprije su se migranti međusobno naguravali u jednoj kući nakon čega su se potukli u središtu Velike Kladuše. Kako su potvrdili iz MUP-a Unsko-sanske županije (USŽ), do obračuna je došlo u petak oko 23,00 sata. U njemu je jedna osoba zadobila ozljede od uboda nožem od čijih posljedica je kasnije preminula. “Krenulo je s tučom između migranata i u jednom trenutku jedan je migrant nožem nanio ozljede migrantu iz Maroka (1994.) koji je podlegao od ubodne rane”, rekla je glasnogovornica MUP-a USŽ Snežana Galić. Policija traga za počiniteljem, dodala je. U Velikoj Kladuši na granici s Hrvatskom trenutačno je u neprikladnim uvjetima smješteno oko 350 migranata, dok je od izbijanja krize kroz ovu županiju prošlo njih 2040 na putu prema zemaljama Europske unije. Vlasti Federacije BiH najavile su kako će na području Unsko-sanske županije uskoro osposobiti dva hangara nekadašnjeg prehrambenog giganta Agrokomerca za smještaj migranata. Hina

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.