Migranti zalutali pred zgradu MUP-a, policija odmah krenula postupati

16.09.2020. 19:06:00

Svega 150 metara od glavnog ulaza u zgradu Ministarstva unutarnjih poslova, točnije na križanju zagrebačkih naselja Vrbik, Martinovka i Trešnjevka, oko 22 sata u utorak zalutalo je više migranata. O ilegalcima su policiju obavijestili građani koji su ih vidjeli kako se kreću u skupini, a na njihovim licima iščitavao se umor.

Ubrzo je nekoliko policijskih vozila stiglo na frekventno raskrižje gdje su mladi stranci strpljivo čekali daljnje policijske korake sjedeći na ogradi tramvajskog stajališta.

Tramvaji su i dalje prolazili, građani su ih promatrali iz vozila baš kao i pješaci. Odakle su ti mladići došli, kojim putem, koliko su novca platili krijumčaru i kuda su dalje namjeravali otići, ostaje nepoznanica. Jedino što je sigurno, kako surekli iz PU zagrebačke, je da je protiv tih osoba pokrenut postupak povratka sukladno Zakonu u strancima, piše Jutarnji list.

"Sinoć oko 22 sata u Ulici grada Vukovara na temelju dojave građana policijski službenici zatekli su više stranaca koji su nezakonito ušli i nezakonito borave u RH. U vezi istih je pokrenut postupak povrata sukladno Zakonu o strancima", odgovorili su iz zagrebačke policije.

Inače, ovo nije izolirani slučaj da se stranci nezakonito šeću metropolom. Naime, 10. rujna predvečer u novozagrebačkom Botincu u jednom dvorištu u Botinečkoj ulici zatečena su dva ilegalca.

Kod sebe, kako su rekli iz PU zagrebačke, nisu imali nikakve dokumente pa su odvedeni na kriminalističko istraživanje kako bi se, između ostaloga, utvrdile i okolnosti njihova ulaska u RH.

Izvor: direktno.hr

Izvorni autor: lb/snimka zaslona

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.