MIJENJA LI SE ŠTO U HRVATSKOJ? Sanader pao, Vidošević se kliže, građani bojkotiraju Jutarnji, branitelje tuku kundacima...?

13.11.2013. 11:01:05

vidoseciccoloniatino

Sanader je pao, Nadan Vidošević se skliže, s obzirom na godišnje doba očekuje se i njegovo proklizavanje, građani se sami organiziraju i na društvenim mrežama najavljuju bojkot režimskog biltena, Jutarnjeg lista. Važno je naglasiti, u kontekstu najnovijih događanja i uhićenja predsjednika HGK, da je suvlasnik EPH, koncerna pod čijom je kapom Jutarnji list, legalni ratni profiter koji je prema brojnim medijskim napisima dužan preko 600 milijuna kuna. Hoćemo li u skoroj budućnosti dočekati pad Ninoslava Pavića, čiji su mediji usko, da uže nije moglo, medijski pokrivali bivšeg premijera dok je on, kako je to lijepo napisao srednjoškolac Davor Butković, pleo mrežu po Hrvatskoj? Mijenja li se napokon nešto u Hrvatskoj ili je sve ovo farsa kako pišu neki neovisni mediji? Je li ovo novi show za Europsku uniju, a nakon skandala sa sramotnim 'Lex Perković zakonom' kojim smo se osramotili od Urala do Atene? U svakom slučaju sirotinja, koja jedva krpa kraj s krajem, oduvijek se veselila kad moćnici padaju, sjećate li se euforije i ekstaze u Hrvatskoj nakon što je uhićen Sanader, isti onaj koji je dva puta, poprilično uvjerljivo, pobjeđivao na izborima? Tko je glasovao za Sanadera ako se danas svi natječu u pljuvanju prema aktualnom stanovniku Remetinca? Naravno, najbrže i najgrublje, da ne kažemo najotrovnije, prema Sanaderu je hračnuo upravo njemu najdraži novinar, Davor Butković, i najomiljenija mu tiskovina – Jutarnji list, što dovoljno govori o kakvim se ljudima i kakvoj se tiskovini radi.  Nema to puno veze s jugoslavenstvom, kako neki tvrde, ali ima itekako veze s profiterstvom, naravno, legalnim. Treba li se čuditi kad se građani protiv tajkunskog haračenja i protiv režimskog novinarstva organiziraju na Facebooku, iako nismo pretjerano uvjereni da će biti neke koristi od toga? Taman kad se običan Hrvat ponada kako se nešto napokon u ovoj zemlji mijenja, kad vidi da se i novinari uhićuju zbog navodnog dilanja droge, stižu vijesti iz Vukovara o teško ozlijeđenom hrvatskom branitelju, čovjek koji je Vukovar branio od velikosrpskih fašista dobio je kundakom u glavu u slobodnoj Hrvatskoj. Što reći? Mijenja se, ali iz zla u gore. Izvornu vijest možete pogledati OVDJE

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.