Milanović izjednačava zločinca Tita s prvim hrvatskim predsjednikom

14.05.2015. 14:44:50

Na pitanje što misli o rehabilitaciji Draže Mihajlovića u Srbiji, rekao je kako je Draža Mihajlović sa svojim četničkim pokretom počinio puno zločina Uz 93. godišnjicu rođenja prvog hrvatskog predsjednika, dr. Franje Tuđmana, čiji datum općina Veliko Trgovišće slavi i kao svoj Dan općine, izaslanstvo HDZ-a na čelu s šefom stranke Tomislavom Karamarkom, danas je položilo vijenac i zapalilo svijeće kraj Tuđmanove Spomen kuće u Velikom Trgovišću. - Teško je opisati Tuđmanovo povijesno djelo. Bio je obnovitelj hrvatske države, prvi hrvatski predsjednik, prvi predsjednik HDZ-a koji je imao jasnu viziju kako Hrvatsku uvesti u EU i NATO – rekao je Karamarko. Na pitanje kako komentira izjavu Zorana Milanovića koji je izjednačio uloge Tita i Tuđmana te rekao "kakvi su takvi su, ali su naši", Karamarko je rekao da ova izjava dovoljno govori o Milanoviću koji izjednačava Tita kao zločinca, koji je okrvavio svoje ruke i rekao kako će prije Sava poteći prema Triglavu, nego Hrvatska biti samostalna s povijesnom ulogom osnivača neovisne Hrvatske, i prvog hrvatskog predsjednika. Čelništvo Srbije "moralo bi se jasno izjasniti što misle o četničkom pokretu" Karamarko je komentirao i aktualne događaje. Na pitanje što misli o rehabilitaciji Draže Mihajlovića u Srbiji, rekao je kako je Draža Mihajlović sa svojim četničkim pokretom počinio puno zločina te da njegova rehabilitacija nije dobra odluka. - Hrvatska se mora zalagati za dobrosusjedske odnose sa Srbijom, no njihovo čelništvo moralo bi se jasno izjasniti što misle o četničkom pokretu – rekao je Karamarko. Na pitanje kako komentira poruke iz Bruxellesa hrvatskoj Vladi, kazao je kako Vlada svaku packu koji dobije, uvijek izvrne i nastoji je pretvoriti u svoju malu pobjedu. - Umjesto stalnih mjera štednje, treba razmišljati kako povećati proizvodnju – rekao je Karamarko, dodavši kako HDZ nije za uvođenje poreza na nekretnine, a što se tiče zahtjeva udruge "Franak", u tom slučaju sve mora biti stvar dogovora  između Udruge, banaka i Vlade, no da se moraju jasno razlučiti slučajevi u kojima je kredit uzet za prvu nekretninu u kojoj se stanuje, od onih slučajeva gdje je kredit uzet za treću ili četvrtu nekretninu. Cvijeće je uz Tuđmanovu bistu položilo i izaslanstvo Krapinsko – zagorske županije na čelu sa županom Željkom Kolarom i predsjednicom Skupštine Vlastom Hubicki. Na pitanje zašto nijedne godine županijska SDP-ova vlast i državni HDZ, ne mogu položiti cvijeće u isto vrijeme, Kolar je rekao da se on drži službenog protokola koji mu je poslao općinski načelnik Greblički. – Da sam pozvan u 11.30 kad će HDZ položiti cvijeće, došli bismo i mi, zašto ne – rekao je župan Kolar.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.