Milanović neće razgovarati sa seljacima

10.08.2013. 11:10:42

Zagreb, 26.06.2013 - Redovita sjednica Vlade Republike Hrvatske

Seljaci nastavljaju prosvjede u nekoliko županija i traktorima blokiraju ceste. Ne odustaju od zahtjeva za cjelovitu isplatu potpora za prošlu godinu, a neprihvatljiva im je i otkupna cijena pšenice. Blokada cesta sigurno će trajati do ponedjeljka, za kada je najavljen novi sastanak s ministrom poljoprivrede Tihomirom Jakovinom, piše HRT. Premijer Zoran Milanović neće se uključiti u pregovore sa seljacima, i dalje ću pregovarati samo ja, potvrdio je Jakovina te istaknuo da prosvjeduje manji broj nezadovoljnih seljaka. U međuvremenu, Ministarstvo unutarnjih poslova upozorilo je organizatore da nisu na vrijeme prijavili prosvjede i pozvalo ih da odblokiraju ceste. Prema podacima Ministarstva poljoprivrede, na cestama je 431 traktor, a prosvjednici tvrde da ih je gotovo tisuću. Ministar Jakovina sinoć je u Dnevniku Hrvatske televizije poručio prosvjednicima da pritisci i ucjene neće uspjeti te dodao kako su prosvjedi legitimno pravo, ali blokade i ucjene nisu. Istaknuo je da je od početka godine seljacima isplaćeno 2,4 milijarde kuna te da dodatni zahtjevi nisu realni. Potpore su manje 7,5%, ali su isplaćene ranije, a cijena pšenice određena je tržišnim uvjetima i o njoj ne odlučuje ministarstvo, rekao je Jakovina. Izvornu vijest možete pogledati OVDJE

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.