MILANOVIĆ ODGOVORIO MERKEL “Neće biti nikakvih oružanih sukoba na Balkanu!”

03.11.2015. 19:17:35

Hrvatski premijer Zoran Milanović izjavio je danas da neće doći do nikakvih oružanih sukoba na Balkanu u slučaju zatvaranja njemačke granice za izbjeglice i migranate i dodao da Hrvatska može “puno brže” zatvoriti granicu od Njemačke. Na pitanje novinara da komentira izjavu njemačke kancelarke Angele Merkel, koja je izrazila bojazan da bi zatvaranje njemačke granice za izbjeglice moglo izazvati nove oružane sukobe na Balkanu, Milanović je rekao da je ona vrlo oprezna u izjavama, da uvijek ima “dvije, tri linije obrane” te da je razumije. “Međutim, ne može Njemačka zatvoriti granicu. Hrvatska će to uvijek napraviti puno brže od Njemačke. Neće biti nikakvih oružanih sukoba”, rekao je Milanović. Kazao je također da više ne obavještava javnost o razgovorima sa slovenskim premijerom Mirom Cerarom jer su oni postali rutina. Njemačka kancelarka Angela Merkel izrazila je, na stranačkom skupu svoje stranke u ponedjeljak uvečer, bojazan kako bi zatvaranje njemačke granice za izbjeglice moglo izazvati nove oružane sukobe na Balkanu. Kazala je da je mađarsko zatvaranje granice i preusmjeravanje izbjegličke rute preko Hrvatske i Slovenije pokazalo da “treba malo” da dođe do napetosti i sukoba.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.