Miljavac ponovno izabran za predsjednika Hrvatskoga generalskog zbora

03.02.2018. 18:55:31

 Umirovljeni general i bivši ministar obrane Pavao Miljavac, koji je u subotu ponovno izabran za predsjednika Hrvatskoga generalskog zbora (HGZ), ocijenio je da bi se srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić trebao ispričati zbog svoje uloge u agresiji na Hrvatsku te da njemu u ovom trenutku posjet Zagrebu treba puno više nego nama.  Odgovarajući na novinarska pitanja o posjetu predsjednika Srbije Hrvatskoj, Miljavac je rekao da su na taj posjet reagirali i Zapadna Europa i SAD koji sad žele izvući Srbiju iz zagrljaja "istočnog susjeda". "Koliko će oni u tome uspjeti, o tom potom", naglasio je Miljavac dodavši da su tradicionalne veze Srbije i Rusije te da je ruski interes ostati u tom prostoru. Istaknuo je da se razgovarati mora, te da "svi znamo što je Vučić govorio, gdje je bio, u kakvoj ulozi i koga je predstavljao i što je govorio". "Minimum bi bio da barem kaže: O.K., bio sam u krivu", naglasio je Miljavac i dodao kako je to "to njegova odluka te ako se ispriča, sigurno će sasvim biti druga priča". Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović pozvala je srbijanskog kolegu Aleksandra Vučića u posjet Hrvatskoj sredinom veljače, Na upit je li predsjednica Republike izabrala dobar trenutak za taj posjet, Miljavac je rekao kako je teško reći.  "Uvijek nekad" treba pozvati, rekao je Miljavac i ocijenio kako je sve trebalo bolje iskoordinirati. Ocijenio je da je Aleksandar Vučić "vješt i tvrd pregovarač i lukav u politici" te da ga ne treba ga podcjenjivati. Na upit novinara "frustrira li ga možda da je došlo do rascjepa između Banskih dvora i Ureda predsjednice oko tog posjeta", Miljavac je odgovorio da je možda sve bilo prebrzo i da nije bilo dobro iskoordinirano. "Mislim da bi za uspjeh ove zemlje, s obzirom na povijest koju smo imali i platili ovu slobodu teškim žrtvama i razaranjima, bilo dobro da se što više iskonzultiraju i zauzmu stavove te da ne ispadne da nije stvar koordinirana", naglasio je Miljavac. Umirovljeni general i bivši ministar obrane Pavao Miljavac je na izbornoj skupštini HGZ-a, koji okuplja umirovljene generale i admirale, ponovno izabran za predsjednika, na mandat od četiri godine.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.