Mimohod 4. kolovoza u Zagrebu, a proslava Oluje dan poslije u Kninu

20.05.2015. 18:10:55

Spor između Grabar-Kitarović i Milanovića riješili su generali. Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović i premijer Zoran Milanović dogovorili su kompromisno rješenje oko dvadesete obljetnice Oluje: veliki vojni mimohod održat će se u Zagrebu 4. kolovoza, a središnja proslava Oluje bit će dan poslije – 5. kolovoza -–u Kninu. Kako doznajemo, upravo takvo rješenje na današnjoj sjednici Državnog odbora za organizaciju proslave Oluje bio je prijedlog četiriju zapovjednika Oluje, Petra Stipetića, Ante Gotovine, Mladena Markača i Marijana Marekovića, a koji se usuglasio na sjednici Državnog odbora za organizaciju proslave Oluje koja je završila oko 17.30. Prijedlog generala, neslužbeno doznajemo, podržala je i predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović i premijer Zoran Milanović. Predsjednica, dakle, pristaje na održavanje vojnog mimohoda, a premijer na to da se Oluja slavi dva dana – 4. kolovoza u Zagrebu i 5. kolovoza u Kninu. Spor između Grabar-Kitarović i Milanovića riješili su time – generali.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.