Ministar Beroš otkrio nova žarišta koronavirusa: ‘Zaraženih će danas biti više, u pripremi su nove mjere’

26.08.2020. 18:11:00

Ministar zdravstva Vili Beroš je dolazeći u Banske dvore najavio da će brojke novozaraženih danas biti gore nego jučer pogotovo u Splitsko-dalmatinskoj županiji gdje su se pojavila nova žarišta.

U Zagrebu samo jutros ima 67 novozaraženih.

”Oko 1000 testiranja je obavljeno te su se obistinile crne slutnje i 67 je pozitivnih, a 119 osoba je u samoizolaciji u Zagrebu”, rekao je ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo Zvonimir Šostar, a 24 novozaražene osobe su kontakti ranije oboljelih.

Podsjetimo, Hrvatska je jučer imala 219 novih slučajeva, a prema dosadašnjim izvješćima lokalnih stožera, brojka bi mogla biti veća. Beroš je uoči užeg kabineta Vlade također otkrio i nova žarišta koronavirusa u Splitsko-dalmatinskoj županiji – teretane te je najavio da su u pripremi nove mjere kako bi se spriječilo daljnje širenje zaraze, piše RTL.

“U kontaktu sam s epidemiolozima, dobro je da, na tragu naših ranijih dogovora, Županijski stožer predlaže nove mjere koje će biti primjerene. Od osnovne je važnosti da oni na terenu imaju informaciju od jučer do danas koja su to nova žarišta jer se pojavljuju nova, između ostalo fitness centri, teretane…”, rekao je Beroš novinarima.

Na pitanje o stanju ministra Darka Horvata koji je u samoizolaciji jer mu je pomoćnica zaražena, Beroš je kazao da nije informiran o detaljima.

Također, nije odgovorio ni na pitanje kako je gradonačelnik Dario Hrebak mogao napustiti samoizolaciju i doći na konstituirajuću sjednicu Sabora iako je imao negativan test dok Horvat, koji također ima negativan nalaz, mora ostati u izolaciji.

“Ne znam, nisam upoznat”, ponovio je Beroš ulazeći u Banske dvore.

Vezano uz snimku razgovora između njega i Dijane Zadravec rekao je kako su jučer probali detektirati tko je snimio razgovor, a novinare je zamolio da se orijentiraju na sadržaj razgovora.

Izvor: Narod.hr

Izvorni autor: ig/fah

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.