Ministar Damir Krstičević održao emotivan govor

04.08.2017. 23:28:25

Uoči sutrošnje proslave Dana pobjede i domovinske zahvalnosti, Vlada održava sjednicu u Kninu. Na njoj je, među ostalim, prihvaćen Zakon o pravima hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i članovima njihovih obitelji, koji sjedinjuje statusna i materijalna prava svih branitelja i stradalnika. Prije glasovanja o zakonu o braniteljima potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević održao je emotivni govor. Oluja je vrhunski pripremljena operacija, vrhunski izvedena, izvela ju je pobjednička Hrvatska vojska i policija. Imali smo vrhunske političke smjernice prvog hrvatskog predsjednika Franje Tuđmana. Tajna naše pobjede su ljudi, tajna naše pobjede su hrvatski branitelji. Vjerujem da je ovaj Zakon jedan simbolični iskorak, rekao je, među ostalim, ministar Krstičević. Zahvaljujem svima koji su dali svoj doprinos izradi Zakona o hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata i članova njihovih obitelji. Zakon će na cjelovit, jednostavniji i jedinstven način regulirati sva prava hrvatskih branitelja i njihovih obitelji, rekao je premijer Andrej Plenković. Ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved rekao je da su dosad statusna i materijalna pitanja hrvatskih branitelja i članova njihovih obitelji bila disperzirana u nizu različitih zakona, što je stvaralo pravnu i egzistencijalnu nesigurnost korisnika. Važeći Zakon o pravima hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i članova njihovih obitelji mijenjan je više od 10 puta te je analiza stanja pokazala je potrebu opsežnih promjena. Prvi put su u izradi Zakona sudjelovali i hrvatski branitelji, dodao je.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.